Hirdetés

Még sosem költöttünk annyit játékokra digitálisan, mint 2020 márciusában

|

Ennek köszönhetően remekül rajtolt a Doom Eternal, elképesztően népszerű a Call of Duty: Modern Warfare, és nagyon szépen teljesített a Half-Life Alyx is.

Hirdetés

SuperData összegyűjtötte, hogy mely PC-s és konzolos játékokra költöttünk a legtöbbet digitálisan 2020 márciusa során. Ez volt a játékvilág történetének legjövedelmezőbb hónapja, összesen 10 milliárd dollárt költöttünk el egyetlen hónap alatt digitális vásárlásokra, míg egy évvel ezelőtt ez a mutató "csak" 9 milliárd volt. Nyilván mindehhez a koronavírusjárvány is hozzájárult. 

Hirdetés

A Doom Eternalból például 3 millió fogyott digitálisan március folyamán, ami több mint háromszor annyi, mint amire a 2016-os előző epizód képes volt megjelenésének hónapjában. A Call of Duty: Modern Warfare is nagyon szép számokkal büszkélkedhet, 159%-os aktív játékosszámbeli ugrást könyvelhettek el februárhoz képest - ehhez persze a Warzone is hozzátette a magáét. Végezetül érdemes még megemlíteni a Half-Life: Alyx sikereit: összesen 860 ezer játékos vitte el egy körre a Valve VR kalandját márciusban. Ez a szám különösen annak fényében impozáns, hogy a becslések szerint kevesebb mint 4 millió olyan PC-s játékos volt 2019 végén, akinek alkalmas setup csücsül az otthonában egy ilyen VR-játékhoz. 

A SuperData toplistája egészen pontosan így festett (fontos, hogy összesített digitális bevételekről van szó, ami értelemszerűen a mikrotranzakciókat is magában foglalja, ezért trónolhat PC-n az első helyen például a Dungeon Fighter Online):

Ti milyen játékokra költöttetek márciusban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)