Hirdetés

A játékeladási statisztikákat is komolyan befolyásolta az Overwatch

|

A digitális játékeladások elemzése első ránézésre egészen aggasztó képet fest, de közelebbről megvizsgálva rájöhetünk, hogy csak az Overwatch sikere torzítja el a képet.

Hirdetés

A piackutatással foglalkozó Superdata egy egészen érdekes elemzést tett közzé a digitális játékeladásokról, amiben egy vérfagyasztó adat is megjelent: az idén májusi prémium (tehát nem free-to-play) PC-s bevételek 30 százalékkal maradtak el a tavalyiaktól. De ahogy ők is megjegyzik, a különbség komoly hányadát az Overwatch hihetetlenül sikeres megjelenése adja ki.

Hirdetés

A Blizzard lövöldéjének bevételei értelemszerűen önmagában is jóval a tavaly májusi szint alatt teljesítettek a jelentés szerint, viszont a játékbeli évfordulós eseménynek köszönhetően ez volt a játék legjobb hónapja a loot-dobozok tekintetében. A Superdata kiemelte ezen kívül, hogy a Call of Duty: Black Ops III több pénzt hozott a múlt hónapban az Infinite Warfare-nél az új Zombies DLC-nek köszönhetően, és a Playerunknown's Battlegrouds továbbra is rendkívül jól fogy. Emellett az Injustice 2 is elég szépen teljesített, nagy visszatérőként pedig a konzolos top 10-be jutott be több mint egy év után a Rainbow Six Siege.

A harminc százalékos PC-s csökkenéssel ellentétben a mobil platformok 16 százalékos növekedést, a konzolok pedig a számítógépesnél kevésbé súlyos, hét százalékos csökkenést könyvelhettek el 2016 májusához képest. A tíz legtöbb bevételt hozó játék pedig így alakult a három szegmensben:

PC-s top 10

1. League of Legends
2. Crossfire
3. Fantasy Westward Journey Online II
4. Dungeon Fighter Online
5. DOTA 2
6. World of Warcraft
7. World of Tanks
8. Overwatch
9. New Westward Journey Online II
10. Counter-Strike: Global Offensive

Konzolos top 10

1. FIFA 17
2. Grand Theft Auto V
3. Battlefield 1
4. Injustice 2
5. Call of Duty: Black Ops III
6. Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands
7. Call of Duty: Infinite Warfare
8. Overwatch
9. NBA 2K17
10. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

Mobilos 10 top

1. Clash Royale
2. Clash of Clans
3. Monster Strike
4. Mobile Strike
5. Game of War: Fire Age
6. Fate/Grand Order
7. Candy Crush Saga
8. Lineage 2 Revolution
9. Fantasy Westward Journey
10. Honour of Kings

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)