Hirdetés

Elképesztő összeget értek el a Disney tavalyi bevételei

|

Nagyon erős évet zárt az óriásvállalat, ami a 2019-es felhozatalukat elnézve nem is csoda.

Hirdetés

Mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött a Disney, tavaly egy grandiózus fináléval lezárta a Marvel filmes univerzumának egy nagy, több mint tíz éve tartó fejezetét, és pontot tett a még régebb óta húzódó Skywalker saga végére is. Közben pedig élőszereplős formában visszahozott néhány klasszikust mesét is, ami szintén jól hozott a konyhára.

Hirdetés

Alkotásaival tehát elég széles közönséget tudott megszólítani a Disney, és a rajongók bizony ki is fejezték hálájukat a jobbnál-jobb filmekért. Csilingeltek a kasszák, egyes esetekben szinte az egekbe szöktek a bevételek, és mindennek az lett az eredménye, hogy 2019-ben 13,2 milliárd dollárt gyűjtött be világszerte a vállalat. Ez pedig közel kétszer annyi, mint a 2018-as szám, ami kitűnően mutatja, hogyan söpört végig a piacon Bob Iger és csapata.

Igazából nem is csoda, hogy sikerült elérni ezt az elképesztő mérföldkövet, hiszen például csak a Bosszúállók: Végjáték több mint 2,7 milliárd dollárt hozott a konyhára, és számos egyéb film, köztük a Marvel Kapitány, a Pókember: Idegenben, az Oroszlánkirály és a Jégvarázs 2 is simán átlépte a milliárdos álomhatárt.

Nektek melyik volt a kedvenc tavalyi filmetek a Disney-től?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)