Hirdetés

Egy részvényes szerint a Disney-nek meg kellene vennie az Activisiont

|

Van, aki hatalmas potenciált lát abban, hogy a Mickey egeres cég bekebelezi az Activision-Blizzardot.

Hirdetés

Érdekes kijelentést tett nemrég Nick Licouris, a Gerber Kawasaki egyik befektetője, aki úgy gondolja, hogy a Disney-nek fel kellene vásárolnia az Activision-Blizzardot. Ezt a vállalat piaci helyzetével magyarázza. 

Hirdetés

Licouris szerint a videojátékokra fókuszáló cég részvényeinek az értéke több mint 40 százalékot csökkent az elmúlt év során, amely remek vásárlási lehetőséget jelenthet a nagyhalak számára, a szórakoztatóiparban pedig nincs nagyobb játékos a Walt Disney-nél. A befektető nagy potenciált lát az Activision növekvő e-sport ágának és a Disney TV-hálózatainak keresztezésében, ráadásul utóbbi számára lehetőség nyílna a filmes- és tévés karaktereinek hatékonyabb kiaknázására. (Jelenleg is van már némi kapcsolat közöttük, mivel a Disney-hez tartozó ESPN3-on keresztül közvetítik az Overwatch League-et).

Bár a Disney már próbálta megvetni a lábát a játékiparban, egy idő után leállított minden projektet. azonban Licouris  úgy véli, hogy az Activision-Blizzard bekebelezése hosszútávon jövedelmező lenne a vállalat számára - már ha hajlandóak lennének rá körülbelül 35 milliárd dollárt költeni. Számításai alapján ennyit ér ugyanis jelenleg az ActiBlizz. Persze ez egyelőre még csak spekuláció, korábban Bob Iger, a Walt Disney Co. elnöke egy nyilatkozatában kifejtette, hogy egyelőre inkább a licenceléssel foglalkoznak, és nem a kiadással, de amilyen világot élünk, nem zárhatjuk ki, hogy tényleg megtörténik a felvásárlás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)