Hirdetés

Lemondott a Disney vezérigazgatói posztjáról Bob Iger, már meg is van az utóda

|

Bob Iger még 22 hónapon át a cég közelében marad, aztán elvileg végleg búcsút int a The Walt Disney Companynek. Utóda cseppet sem jött messziről, eddig is fontos pozíciót töltött be a Disney-n belül.

Hirdetés

The Walt Disney Company egy igencsak méretes cégóriás, elvégre alá tagozódik be a Walt Disney Studios (ami magában foglalja például a Walt Disney Picturest, a Pixart, a Marvel Studiost, a Lucasfilmet, valamint immár a 20th Century Studiost és a Searchlight Picturest is egyéb más stúdiók mellett), a Disney Media Networks, a Disney Parks, Experiences and Products és a Walt Disney Direct-to-Consumer & International is. Nos, ennek a vállalati monstrumnak egyetlen központi figurája volt, a vezérigazgató, név szerint Bob Iger. A mai napon azonban Iger bejelentette, hogy lemond. 

Hirdetés

A jelek szerint nem hirtelen döntésről van szó, ugyanis Bob Iger már meg is nevezte utódát, aki lássatok csodát, egy másik Bob. Egészen pontosan Bob Chapek, aki eddig a Disney's Parks, Experiences and Products cégszeletet, vagyis a vidámparkos részleget irányította. A váltás azonnal végbement, Iger azonban egyelőre nem távolodik el teljesen a vállalattól, 2021. december 31-ig az ügyvezető elnöki pozíciót tölti be. 

Iger a hivatalos sajtóközleményben úgy fogalmazott, hogy a Disney közvetlenül a vásárlókat célzó üzletágainak beindulásával (értelemszerűen itt a Disney+-ra, a Hulura és az ESPN+-ra gondolt), valamint a Twenty-First Century Fox remekül halandó beolvasztását követően ez a lehető legalkalmasabb időpont az átmenetre, és egy új vezérigazgató kinevezésére. A következő 22 hónapban a két Bob még közvetlenül együtt fog dolgozni, szóval minden adott ahhoz, hogy az előző vezető szépen, fokozatosan, minden tudását átadva nyújtsa át utódának véglegesen a stafétát. 

A két Bob egymás mellett: Bob Iger és Bob Chapek

Bob Chapek a The Walt Disney Company történetének hetedik vezérigazgatója lett a mai naptól. Bob Iger pedig egy elég mozgalmas karrierre tekinthet majd vissza a kandalló mellett ücsörögve, elvégre vezetése alatt kebelezte be a Disney a média olyan fontos szereplőit, mint a Marvel, a Pixar, a Lucasfilm, vagy legutóbb épp a Fox. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)