Hirdetés

Döntött a Disney, kinyírja a Foxot

|

Megszabadul az ismert márkanévtől a Disney, de jó okkal teszi ezt.

Hirdetés

Egy év sem telt el azóta, hogy pont került az ügylet végére, amelynek keretében a The Walt Disney Company több mint 52 milliárd dollárért megvásárolta a korábban a Twenty-First Century Fox égisze alá tartozott filmstúdiókat és tévéadókat mindazzal a szellemi termékkel együtt, amelyek hozzájuk kapcsolódnak. Nem képezte azonban az üzlet részét a Fox News hírtelevízió, sem pedig a Fox Sport sportcsatorna, amelyek leágazásaikkal együtt a Fox Corporation néven alapított jogutód birtokában maradtak.

Hirdetés

Erre a rövid emlékeztetőre azért volt szükség, hogy ne képzeljünk ördögi gonoszságot a Bob Iger vezette Disney döntése mögé. A legteljesebb mértékben indokolt, hogy eltávolodjon a Fox Corporationtől, hiszen két teljesen különálló cégcsoportról van szó, emiatt fontos a megkaparintott stúdiók átkeresztelése. Rossz nyelvek szerint más is állhat a háttérben, egyesek a Disney híresen családbarát, politikailag semleges álláspontjával összeegyeztethetetlennek tarják az egyértelműen jobboldali kiállású, Trump-barát Fox News tevékenységét. Mindenesetre a populárisabb filmeket gyártó 20th Century Fox Studios neve mostantól 20th Century Studios, a művészibb irányba elhajló Fox Searchlight Picturest pedig Searchlight Pictures váltja a filmplakátokon és más reklámanyagokon. Ami a tévéket illeti, a Variety értesülése szerint egyelőre még keresik a legjobb megoldást. Valahol érthető is, hogy nem sietik el a kevésbé szem előtt lévő 20th Century Fox Television és a Fox 21 Television Studios ügyében a döntést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)