Hirdetés

Hamarosan lezárul a Disney-Fox üzlet

|

Hosszú út vezetett idáig, de már nem kell rá sokat várni, hogy pont kerüljön a Fox felvásárlásának végére.

Hirdetés

Régóta húzódik már a Disney-Fox ügylet, amiről mindenkinek megvan a maga véleménye, korábban mi is összeírtuk, hogy szerintünk milyen pozitív és negatív következményei lehetnek. Tavaly októberben még úgy volt, hogy a felek 2019 januárjában üthetik nyélbe az üzletet, ám időközben tovább tolódott a dolog.

Hirdetés

A Disney bejelentése alapján az akvizíció március 20-án, azaz pár nap múlva fog lezárulni, amelynek keretében a Mickey egeres cég 71,3 milliárd dollárért vásárolja fel a 21st Century Foxot, így többek között az övé lesz az X-Men franchise, valamint többek között az Avatar, az Alien és a Die Hard jogai is. 

Az információk szerint elhárult az utolsó akadály is az üzlet elől, ugyanis a mexikói szabályhozók jóváhagyták, így a 21st Century Fox részvényeseinek nem kell mást tenniük, mint csütörtökig kiválasztani, hogy mekkora mértékben kapnak pénzt és Disney részvényeket a 71,3 milliárd dolláros tranzakció keretében. 

Ti mire számítotok a Disney-Fox üzlettől a jövőre nézve?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)