Hirdetés

A Disney megszabadulna az utolsó nagy játékfejlesztő stúdiójától

|

Mickey egér főnökei csak külsős fejlesztőkkel szeretnének dolgozni, így nincs igazán szükségük a Foxtól érkezett FoxNextre.

Hirdetés

A Disney a Fox bekebelezésével együtt megszerzett magának egy FoxNext nevű játékfejlesztő stúdiót is, ami az eredeti tervekben a stúdió játékaiért felelt volna. A Bloomberg jelentése szerint ez a terv nem nagyon fog megvalósulni, de még nem erősítették meg az értesülést. Ezzel együtt logikus lépésnek tűnne az eladás.

Hirdetés

Az oldal azt állítja, hogy a Walt Disney Direct-to-Consumer & International elnöke, Kevin Mayer meg akarta tartani a FoxNextet, de a Disney elnöke, Bob Iger erősen ellenkezett, és így végül úgy döntött a cég, hogy eladják a játékfejlesztő stúdiót. Fontos megjegyezni, hogy mindez a Bloomberg értesüléseiből származik, a Disney pedig hivatalosan még nem kommentálta a dolgot.

A FoxNext egyébként 2017-ben alakult, és az volt a cél, hogy a Fox videojátékos, VR és vidámparkos projektjein dolgozzon. Még 2018-ban bejelentették, hogy készülnek egy Alien lövöldével, a csapatban pedig vannak egykori BioShock, Borderlands és Star Trek: Online fejlesztők is. A brigád összesen egy címet hozott ki ténylegesen, a Marvel Strike Force-ot.

A Disney az elmúlt években erősen a külsős fejlesztés felé mozgott. Bezárták a Tron Evolutionért felelt Propaganda Games stúdiót és a Black Rock Studiostól is megszabadult, miután az leszállította a Pure és Split/Second címeket. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)