Hirdetés

A Disney átvette a teljes kontrollt a Hulu felett

|

Tovább nőtt a médiavállalat eddigi is óriási hatalma.

Hirdetés

A The Walt Disney Company eddig is a soha véget nem érő nagy hollywoodi meccs egyik legnagyobb játékosa volt, a 21st Century Fox megvásárlásával viszont minden eddiginél komolyabb tényezővé váltak. Hirtelen az embernek csak az jut eszébe, hogy végre hazatérhet a Marvelhez az X-Men és a Fantasztikus Négyes, vagy éppen az, hogy immár az Avatar vagy az Alien is a Disney istállóját erősíti, pedig ennél jóval többről van szó.

Hirdetés

Fontos fordulat következik be ugyanis például a televíziózás jelenlegi legnagyobb slágertémája, azaz a streaming szolgáltatások terén. A Fox bekebelezésével ugyebár a The Walt Disney Company többségi tulajdonosa lett a Hulu platformnak, de még így is maradt 33%-os tulajdonrész a rivális Comcast kezében. Nos, innentől fogva ez nem sokat jelent, a Disney és a Comcast ugyanis ma bejelentették friss megállapodásukat, amely értelmében a Disney teljes operatív kontrollt kapott a Hulu felett.

Ezen felül úgy szól az egyezség, hogy öt év múlva, legkorábban 2024 januárjában a Comcast kérheti a Disney-t arra, hogy vásárolja meg az ő tulajdonrészét, a dolog pedig visszafelé is működik, azaz a Disney is kijelentheti, hogy legyen szíves a Comcast eladni neki ezt a bizonyos 33%-ot - ennek értékét minimum 5,8 milliárd dollárban állapították meg. Szintén megállapodtak arról is, hogy a Hulu fogja sugározni a Comcast tulajdonában lévő NBC Universal műsorait egészen 2024-ig. 2025-től fogva lesz lehetősége az NBC Universalnak arra, hogy megvonja a műsorait érintő exkluzív sugárzási jogokat, 2027-től pedig a tartalmainak licencelését is felfüggesztheti. Az NBC Universal egyébként jövőre tervezi elindítani saját, ingyenes és reklámoktól is mentes streaming szolgáltatását. 

A Hulun jelenleg például a Runaways nevezetű Marvel sorozat fut (most készül a harmadik évad), de ezen kívül már öt animációs sorozatot is berendeltek, amelyek szintén a Marvel képregényeken alapulnak (Howard, a kacsa feltűnése már biztosnak látszik). Élőszereplős szériák tervezéséről is szó esett, elvileg egy Szellemlovas sorozat is érkezik a Hulura.

A jelek szerint tehát a The Walt Disney Company komolyan veszi a következő években a Hulu feletti hatalmát, és erre a platformra is nagy hangsúlyt fektet, saját sorozatokkal is ellátja, miközben ezzel párhuzamosan az idén induló Disney+ streaming szolgáltatást is ki fogja építeni. Ha tippelnünk kellene, akkor azt mondanánk, hogy a Hulura érkeznek majd a durvább anyagok, a Disney+ pedig elsősorban a családbarát műsorok otthona lehet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)