Hirdetés

Sokat bukott a Netflix a Disney+ miatt, de még így is hozza a számokat

|

Élesedik a streaming szolgáltatók harca, és a Disney+ ugyan egy erős nyitást produkált, a Netflix helyzete még mindig megingathatatlan.

Hirdetés

A nemrégiben elrajtolt Disney+ egy igen erős nyitást tudhatott magáénak, és az elképesztően nagy számú feliratkozószám növekedés azt sejteti, hogy nem okoz majd a különösebb problémát felvennie a versenyt a régóta működő szolgáltatásokkal. Egy friss felmérés alapján a Disney+ jó pár előfizetőt elhappol a Netflix orra elől, viszont az előrejelzések alapján a Reed Hastings és Marc Randolph alapította cégnek sincs nagyon félnivalója még.

Hirdetés

Nagyjából 24 millióra becsülik jelenleg a Disney+ előfizetőinek számát, amiből a kimutatások szerint tisztán 1 milliót a Netflix bázisából halászott el. Noha ez egy szép szám, de valószínűleg a The Witcher megjelenésével a cég bőven visszahozza a veszteséget, ugyanis 158 millió előfizetőről az év végére 166 millióra bővíthetik a felhasználói bázisukat. Noha kimutatható egy kis vándorlás a streaming fogyasztók között, de a jelek szerint a Disney+ felhasználók nagy része - nagyjából 19,4 millióan - másik szolgáltatásra is előfizetnek.

Valószínűleg még nagyobb ugrás következik be a számokban, amikor a Marvel sorozatok is elkezdenek megjelenni a kínálatban, hiszen egyelőre egyetlen nagyobb exkluzív húzócímet birtokolnak, a The Mandalorian pedig már így is túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket (a legutóbbi részről itt találhatjátok a kritikánkat). Az is árnyalja a képet, hogy a Disney szolgáltatása egyelőre még nem érhető el mindenhol (például hazánkban sem), így a terjeszkedéssel valószínűleg nyernek még előfizetőket.

Ezek a felmérések egyelőre becslések és külsős adatok alapján dolgoznak, a streaming-háborúról valós képet majd csak akkor kapunk, amikor a cégek közlik a negyedéves jelentésüket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)