Hirdetés

A Disney hamarosan újabb videojátékos céget vásárol fel

|

A Disney az utóbbi években igen komolyan elkezdte megvetni a lábát a nyugati videojátékok világában, most úgy tűnik, az ázsiai piacra is szeretne betörni.

Hirdetés

Az utóbbi években a Disney rémisztő ütemben kezdte el felvásárolni a teljes szórakoztatóipart, a legújabb híresztelések szerint pedig hamarosan egy újabb akvizícióra készülnek, ezúttal az ázsiai piacot vették célba.

Hirdetés

A terjeszkedni vágyó, óriásira nőtt nyugati cégek az utóbbi időben egyre vonzóbbnak látják az ázsiai térséget, viszont azt ők is tudják, hogy ezen a piacon bizony teljesen mások a közönség igényei és szokásai, ezért ha egy cég nem tudja valahogy megszerezni a helyi szakértelmet, akkor bizony esélye sincs érvényesülni. Úgy néz ki, a Disney szeretne kísérletezni ezen a piacon, a célpont pedig nem más, mint a MapleStory-ért felelős Nexon.

A koreai The Central Times szerint a Nexon elnöke, Jung-ju Kim már január óta szeretné eladni a saját részesedését a cégben és mivel nagyra tartja a Disney-t, ezért ő maga kereste fel a vállalat egyik képviselőjét, hogy ajánlatot tegyen. Ha minden igaz, akkor a Disney el is fogadta az ajánlatot és 13,2 milliárd dollárért hamarosan átveszi a céget, ami azt jelenti, hogy Korea és Japán egyik legtevékenyebb mobiljáték üzeme lesz a kezében.

Mindenképpen érdekes lesz látni, hogy a nyugati közönségeken edzett franchise-ok hogyan tudnak majd érvényesülni egy teljesen más kulturális közegben, ugyanakkor kicsit aggasztó látni azt, hogy mennyi piaci befolyás összpontosul a Disney kezében.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)