Hirdetés

Döbbenetes összeget ajánlott a Sony játékok PC-s exkluzivitásáért az Epic Games

|

Az Apple ellen vívott perben került nyilvánosságra az összeg, amivel az Epic környékezte meg a Sony-t.

Hirdetés

Hónapok óta tart az Epic Games és az Apple közötti per, mely folyamán egyre több izgalmas dokumentum kerül nyilvánosságra mindkét oldalról. Érdemes az alábbi információkat fenntartásokkal kezelni, ha viszont igazak, nagyon komoly ambíciói vannak a Fortnite-ot megalkotó cégnek.

A belsős dokumentum alapján az Epic Games a Microsoft saját sorozatait is megpróbálta becsábítani a saját üzletébe, ez azonban a Game Pass miatt eléggé esélytelen. Ami ennél jelentősen érdekesebb, az a Sonynak tett ajánlat.

Az Epic Games a leírtak alapján 200 millió dollárt ajánlott 4-6 exkluzív megjelenésért. Ez azt jelentené, hogy ezek a játékok csak náluk lennének elérhetőek PC-n. Az összeg minimum garancia, azaz akkor is jár, ha a játékok rosszul teljesítenek, további juttatások viszont csak akkor, ha az Epic elérte a tervezett bevételt.

Hirdetés

Ez biztosan nem tette annyira vonzóvá a Sony számára az Epic ajánlatát, ettől azonban nem romlott meg a két cég kapcsolata, amit abból is tisztán láthatunk, hogy a tavalyi 250 milliós befektetés után, most újabb 200 millió dollárt tett bele a japán cég Tim Sweeney vállalatába.

A Sony, mint tudjuk, el is kezdte portolni a játékait PC-re, azonban ezek közül mind elérhető a Steam kínálatában is. Mindössze a Predator: Hunting Grounds és a ReadySet Heroes Epic exkluzív, ezek azonban jó eséllyel nem a dokumentumban feltüntetett üzleti ajánlat részei.

A leírtakból megtudhatjuk azt is, hogy Phil Spencer, az Xbox csapat vezetője állítólag Gabe Newellel tárgyal, így a Microsoft duplán kipontozódott.

Végül a Nintendo is említésre kerül, hozzájuk azonban az Epic embere is csak annyit tudott hozzáfűzni, hogy hatalmas csoda lenne, ha sikerülne nyélbe ütni bármilyen megállapodást, kiindulva a cégre jellemző üzleti döntésekből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)