Hirdetés

Dollármilliókat öl az Amazon a videojátékos részlegébe, egyelőre hiába

|

Eddig egyetlen játékot próbáltak meg kiadni, de azt hamar vissza kellett hívni.

Hirdetés

A világ egyik leggazdagabb embere, Jeff Bezos vállalata, az Amazon sok mindenbe belefogott már, és több területen is sikeres: az online üzlet mellett jól megy például az Amazon Prime Video, bejött a Twitch felvásárlása is, kelendőek az olyan termékeik, mint az Amazon Echo, de a videojátékok piacán egyelőre nem tudtak semmi érdemit felmutatni. Az Amazon Game Studios a Bloomberg jelentése szerint évi 500 millió dollárból működik, ami iszonyú sok: a Grand Theft Auto V például 265 millióból készült el.

Az 500 millióba nem számítanak bele a Twitch üzemeltetése kapcsán felmerülő költségek, valamint a hamarosan induló Amazon Luna szolgáltatás, ez a pénz kimondottan játékfejlesztésre megy.

Hirdetés

Persze a kezdés mindig költséges, és valószínűleg a nagy nevek (Kim Swift, Clint Hocking) leigazolása sem volt olcsó, de az, hogy eddig egyetlen játékot adtak ki, és az is azonnal bebukott, nem azt mutatja, hogy jó helyre kerül a pénz. A Bloombergnek nyilatkozó jelenlegi és egykori alkalmazottak szerint a sikertelenségben közrejátszott, hogy egy a játékokhoz nem értő vezető, Mike Frazzini indította be a divíziót.

A Crucible tavaly májusban jelent meg, de júniusban kivették a tartalmak egy részét, júliusban zárt bétába küldték vissza, októberben pedig lekapcsolták az egészet. A Breakaway nevű sportjáték még ennyi esélyt sem kapott, ahogy a Nova nevű MOBA és a Fortnite által inspirált Intensity sem.

Most abban bízunk, hogy az elhalasztott New World MMO-ból lesz valami, az elvileg tavasszal startolhat el. Még nem késő felállni, de nem lepődnénk meg, ha a cég más irányokba indulna inkább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)