Hirdetés

Sokat túlóráztak a Doom Eternal fejlesztői, hogy tartani tudják a megjelenést

|

Bár sok más játékkal ellentétben a démonirtásra nem kell őszig várnunk, ennek komoly ára volt.

Hirdetés

Paca volt olyan szerencsés, hogy jóval a megjelenés előtt kipróbálhatta a Doom Eternalt (tapasztalatairól írásban és videóban is beszámolt nektek), viszont ahhoz, hogy a játék eljusson ilyen fejlettségi szintre, a munkatársaknak végig kellett túlórázniuk a tavalyi évet. Ez a jelenség persze nem újdonság a játékiparban, a Rockstar Games és a Telltale Games is tavaly jelentette be, hogy nagy erőkkel törekednek a jobb munkahelyi körülményekre a számtalan túlóra és kiszipolyozás ellen fellépve, a CD Projekt RED fejlesztőire pedig a Cyberpunk 2077 elcsúsztatása miatt várnak még megfeszített munkával teli hónapok. 

Hirdetés

A játék vezető producere, Marty Stratton a VG247-nek adott interjújában beszélt róla, hogy az id Software alkalmazottai szinte a teljes tavalyi évet végigtúlórázták, hogy tartani tudják a 2019 novemberére belőtt dátumot. Stratton szerint fázisokban oldották meg a crunchot és miközben mindent megtettek azért, hogy tiszteletben tartsák a munkatársak idejét és magánéletét, sokan olyan elkötelezettek voltak a játék iránt, hogy maguktól vállalták a túlórát, egyszerűen azért, hogy a játék megfeleljen a saját és a fogyasztói elvárásoknak egyaránt. 

A Doom Eternal fejlesztése végül hat héttel a boltokba kerülés előtt befejeződött, azonban annak köszönhetően, hogy a Bethesda végül áttolta a projektet 2020 márciusára, nyertek további pár hónapot arra, hogy kigyomláljanak egy tonnányi bugot és készre csiszolják a játékot. És  hogy emiatt megszűnt-e a crunch a csapatnál? Nos, Stratton elmondta, hogy noha a csúsztatásnak köszönhetően kevesebb rajtuk a nyomás, de még keményebben hajtanak, hogy mindent belepréseljenek, amit csak lehet.

A játékfejlesztők kizsákmányolásáról írtunk már korábban egy összefoglaló cikket, érdemes elolvasni. A Doom Eternal 2020. március 20-án jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára, valamikor később pedig Nintendo Switchen is rendet tesz majd a Doom Slayer.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)