Hirdetés

Perli a Gearboxot, a Valve-et és Randy Pitchfordot a Duke Nukem játékok zeneszerzője

|

Elmaradt kifizetések, engedély nélküli zenehasználat miatt folyik az eljárás.

Hirdetés

Randy Pitchford első ránézésre egy szerethető figura, de aki egy kicsit utánanéz annak, hogy hány per folyt már ellene, és visszaemlékszik arra a sértésre, amit a történelem Alien: Colonial Marinesként emleget, az láthatja, hogy valójában nem olyan jó fej a Gearbox ügyvezetője.

Hirdetés

Most lehet, hogy újra bíróságon kell felelnie. A Doom, Doom 2, Wolfenstein 3D és Duke Nukem 3D zenéit szerző Bobby Prince beperelte a Gearboxot, a Valve-et és magát Pitchfordot is, mert állítása szerint a 2016-ban kiadott Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tourban illetéktelenül használták fel a zenéit, és nem részesült kompenzációban. Ezeket a zenéket még az 1996-os eredetihez írta, és akkor minden eladott példány után 1 dollár illette meg, de a szerzői jogok az ő tulajdonában vannak, mindenképp kellett volna az engedélye az újrakiadáshoz is. Állítólag 2016-ban felvette a kapcsolatot Pitchforddal, aki azt írta neki, hogy intézik az ügyet, de azóta sem történt előrelépés, és a zenéket sem távolították el. A Valve úgy került a képbe, hogy Prince megkérte a Steam üzemeltetőit, vegyék le a játékot, de kérését figyelmen kívül hagyták, és folytatták a terjesztést. Ebből még bármi lehet, fontos, hogy az eredeti szerződés hogy szólt, és valóban úgy áll-e a szerzői jogok helyzete, ahogy azt Prince gondolja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)