Hirdetés

Durva veszteséggel gyártja a Microsoft az Xboxokat

|

Nem csoda, hogy hamarosan árat emel a Microsoft, a hardvereladásokon igen komoly mínusz termelődik. Most az is kiderült, mennyi.

Hirdetés

Az nem meglepő, hogy a Microsoft (és a Sony) veszteséggel készíti a konzoljait: a bennük lévő hardver, az összeszerelés és a terjesztés készülékenként jóval többe kerül, mint amennyiért a vásárlók megvehetik őket.

A vállalatoknak ez belefér, mert a perifériákból és egyéb kiegészítőkből, illetve természetesen a játékokból (különös tekintettel az exkluzív címekre) így is nyereséges az Xbox és a PlayStation. Az azonban sosem derült ki, mennyit buknak csak a konzolokon.

A CNBC most megszerzett egy belső jelentést a Microsofttól, amelyben a cég videojáték-ügyi vezérigazgatója, Phil Spencer azt állítja:

100 és 200 dollár közötti összeg a készülékenkénti veszteség.

Ezt sajnos nem részletezi Spencer, azaz nem derül ki, hogy a jelenleg kapható konzolokra - Xbox Series S, X és Xbox One - mekkora összegek vonatkoznak.

Hirdetés

Az azonban egyértelmű, hogy a vállalat így az előállítási költség akár felét is be kell, hogy nyelje. A CEO leírta még, hogy az Xbox Games Pass nyereséges, igaz, itt sem mondott összegeket.

Úgy tervezik, az ünnepi szezon után ők is árat emelnek: ezt a Sony már korábban meglépte a PlayStation Plusszal. "Cserébe" jövőre erősebb lesz az exkluzív játékok felhozatala, ami azt jelenti, hogy lesznek exkluzív játékok (nem is akármilyenek: Redfall, Starfield), a Microsoft ugyanis ezügyben jókora lemaradásban van a Sonyhoz képest.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)