Hirdetés

Durván uralja a világot a PlayStation, de Magyarország Xbox-párti

|

Egy brit kutatócég szerint 161-ből mindössze 13 olyan ország van, ahol az Xbox népszerűbb, és ezek egyike Magyarország.

Hirdetés

Nem először halljuk azt, hogy Magyarország xboxos ország: a Checkpoint Podcast a Microsoft konzolcsaládjával foglalkozó adásából például kiderült, hogy az Xbox 360 csak Brazíliában volt népszerűbb, mint hazánkban. Azóta persze sok minden változhatott, sokfelé teret nyert a Sony a PlayStation 4-gyel, de úgy tűnik, mi maradtunk a zöldek oldalán.

A brit Rise at Seven Google keresések és online piaci részesedésre vonatkozó adatok alapján állított össze egy térképet, melyen jól látszik, hogy 161 országból 148-ban a PlayStation a népszerűbb. Ezt a Sony még az első PlayStationnel alapozta meg.

Hirdetés

Érdekes, hogy a tanulmány szerint Kínában például 10%-kal vezet az Xbox, Új-Zélandon mindössze 3 százalék a különbség, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban egyaránt 57%-ot birtokol a PlayStation, hazai pályán, Japánban viszont természetesen 98,94%-ban a PlayStation 5 iránt mutatkozik nagyobb érdeklődés.

Persze ez csak egyetlen kutatás, és ez nem jelenti, hogy a konzolháborút ilyen nagy különbséggel nyeri majd a PlayStation ebben az ünnepi szezonban - pláne ha nem tudja tartani az iramot a kereslettel. Érdeklődve várjuk a számok alakulását, addig írjátok meg kommentben, hogy ti melyik oldalt preferáljátok!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)