Hirdetés

A Sony egyik fejese szerint az E3 elvesztette a szerepét

|

Shawn Layden nyilatkozott arról, miért nem lesz ott a PlayStation a játékvilág legfontosabb eseményén.

Hirdetés

Indulásakor, közel 25 évvel ezelőtt az E3 egy olyan rendezvény volt, ahol a viszonteladók és az újságírók találkozhattak a fejlesztőkkel és kiadókkal, akik bemutatták a termékeiket, majd a boltosok eldöntötték, miből vásárolnak, az újságírók meg hírt adtak a közönségnek az újdonságokról.

Hirdetés

Shawn Layden, a SIE Worldwide Studios feje a CNetnek adott interjújában elmondta, hogy akkor ez elengedhetetlen eleme volt a játékiparnak, viszont ma már az internet mindent megváltoztatott. A Sony februárban tartja üzleti rendezvényét, a Destination PlayStationt, ahova a külsős partnereket és viszonteladókat hív meg, akik így megtervezhetik az egész évet, eldönthetik, miből rendelnek be. Layden szerint júniusban már késő a karácsonyi szezonra készülni, ezért a viszonteladók inkább nem is látogatnak el az E3-ra, az újságírók meg azonnal beszámolhatnak mindenről a nap bármely időszakában, nem kell a tudósítás miatt odautazni. 

Elmondta még, hogy a világ más lett, de az E3 sajnos nem változott jó ütemben. Olyan eseménnyé vált, amitől mindenki nagy bejelentéseket remél, de a PlayStation stratégiája most nem összeegyeztethető ezzel. 

"Miután úgy döntöttünk, hogy kevesebb, de nagyobb játékokat készítünk hosszabb idő alatt, 2019 júniusa alkalmatlan időpont lett arra, hogy új dolgokról beszéljünk."

Hogy ez most azt jelenti-e, hogy júniusig semmilyen bejelentésre nem számíthatunk, vagy azt, hogy pont június nem jó, de előtte és utána is hallhatunk a csőben lévő játékokról, még nem tudjuk.

Layden megjegyezte azt is, hogy szerinte az E3-nak egy Comic-Con szerű rendezvénnyé kell válnia, ami nem a nagy bejelentések színtere, csak a videojátékok ünnepe, ahol a fejlesztők közelebb kerülhetnek a rajongókhoz. Kíváncsiak vagyunk, mit hoz a jövő, de nem lenne feltétlenül rossz, ha szép fokozatosan lennének elosztva a bejelentések.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)