Hirdetés

Már a francia kormányt is érdeklik a loot boxok

|

Egyre több országban láthatjuk, hogy komoly vita folyik a loot boxok kérdéséről, ezúttal egy francia szenátor szólalt fel az ügyben.

Hirdetés

Eddig sem tartották éppen bizalomgerjesztőnek a játékosok, ha loot boxok jelentek meg egy játékban, de a Star Wars Battlefront II által alkalmazott modellnek köszönhetően kifejezetten ellenséges lett az ipar ezzel a megkérdőjelezhető gyakorlattal szemben. A vita mostanra már a legfelsőbb szintekre is eljutott, hiszen több országban is foglalkozni kezdett a kormány a kérdéssel.

Hirdetés

Legutóbb Belgium támadta a loot boxokat, most pedig egy francia szenátor, Jerome Durain fejezte ki az aggodalmát ezzel kapcsolatban egy nyílt levélben. Durain szerint maga a játékipar rengeteg értéket teremt, sok potenciált lát az e-sportokban és a gazdaságnak is jót tesznek a videojátékok, viszont a mikrotranzakciók esetében problémának tartja, hogy nincsen semmiféle szabályzás:

"Nem vagyok biztos, hogy ezen a ponton szükség lenne-e új törvény bevezetésére, de felmerül bennem, hogy esetleg érdemes lenne valami fogyasztóvédelmi intézkedést bevezetni. Nekem úgy tűnik, hogy a kozmetikai jellegű tárgyak kisorsolása elfogadottnak mondható, viszont az ún. pay-to-win modell már sokkal jobban megosztja a közönséget, ahogy ez a nemrég megjelent Star Wars Battlefront II példáján is látszik. Sokan úgy gondolják, hogy ezzel a videojátékok és a szerencsejáték erősen közelednek egymás felé."

Ha szeretnétek, akkor itt tudjátok elolvasni a teljes levelet, amit egyébként mindenképpen érdemes, mert Durain látszólag tényleg utánajárt a témának és nem csak a levegőbe beszél, arról nem is beszélve, hogy tanulságos látni, hogy politikai szemmel milyen ez az egész kérdéskör.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)