Hirdetés

Egy elemző szerint 2022-ben durván lenyomja a PlayStation 5 az Xbox Series X|S konzolokat

|

De a nevető harmadikból több fogy majd, mint a Sony új generációs gépéből.

Hirdetés

Félvezető-hiány ide, pandémia oda, a videojáték-ipar dinamikusan növekszik, amit jól mutat, hogy mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X és Series S konzolok iránt rekordszinten van a kereslet. 2022-re úgy fordultunk rá, hogy a Sony gépéből 18 millió kelt el, míg a Microsoftéból 12: azaz számottevő a zöldek lemaradása, de távolról sem akkora, mint az Xbox One és a PlayStation 4 párbajának eredményéből (50 millió a 115 millió ellen) egyenesen következett volna.

Hogy megmarad-e a különbség, esetleg tovább növekszik, az számos tényezőtől függ, és akár azt is hihetnénk, hogy az Activision Blizzard felvásárlása épp erről szól, valójában a Microsoftnak nem a konzoleladási verseny megnyerése a célja, hanem hogy minél többen érezzék úgy, hogy szegényebb lenne az életük Game Pass-előfizetés nélkül.

Hirdetés

Szinte biztos, hogy jelen helyzetben ahány piacelemzőt megkérdeznénk, annyiféle választ kapnánk a jövőt illetően, egyikük, Piers Harding-Rolls az Ampere Analysis színeiben vállalta, hogy kiolvassa kristálygömbjéből a jövőt. Harding Rolls úgy véli, idén kétszer annyi PS5 talál majd gazdára, mint Xbox Series X|S, a Sony konzoljának 18 millió eladott példányt jósol, míg az Microsofténak mindössze 9 milliót. Ugyanakkor szerinte az aranyérem a Nintendóé lesz, mert a Switchből 21 millió talál majd gazdára.

Ezzel párhuzamosan azt jósolja még, hogy folytatódik az előfizetéses szolgáltatások növekedése Észak-Amerikában és Európában. 27 százalékos pluszra számít, és arra, hogy a letöltést kínáló alternatívák dominálják majd a piacot, míg a pusztán streamingre támaszkodó szolgáltatások részesedése a tortából csupán 6 százalék lesz.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)