Hirdetés

Egy elemző szerint a Sony messze túl sokat fizetett a Bungie-ért

|

Michael Pachter úgy gondolja, a Sony nem gondolta át teljesen, mennyit is ér a Destiny fejlesztője.

Hirdetés

Nem sokkal azután, hogy a Microsoft kolosszális összegért, 68,7 milliárd dollárért felvásárolta az Activision-Blizzardot, a Sony bejelentette, hogy bővül a PlayStation Studios nagy családja, a Halo és Destiny játékokról ismert Bungie csatlakozik. Az iménti összeg mellett kicsinek tűnik az a 3,6 milliárd, amit a kékek fizettek, de a Wedbush Securities elemzője, Michael Pachter értetlenül áll előtte.

Úgy gondolja, a Sony elkeseredettségében meggondolatlanul cselekedett, és nem várható, hogy egyhamar megtérül a befektetés.

Hirdetés

"A Bungie fejlesztőnként négymillió dollárért kelt el. A legtöbb esetben 250 ezer és egymillió közti ez az összeg. [...] Csak összehasonlításképp: az EA három-négy évvel ezelőtt a 400 fős Respawnt 700 millióért vette meg, és ők évi 700 millió dollár bevételt termelnek. A Bungie csak 200 millió dollárt. Ezért úgy gondolom, a Sony erősen túlköltekezett. Szerintem ezzel csak azt akarták megmutatni, nem hagyják, hogy a Microsoft beelőzze őket, ezért elkeseredettségükben vettek valamit. Az üzletnek nincs sok értelme szerintem. A többinek van."

- nyilatkozta Pachter a Yahoo Finance-nek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A tárgyalások minden bizonnyal nem néhány nap alatt zajlottak le, viszont az elképzelhető, hogy nem az Activision-Blizzard, hanem a Bethesda bekebelezésére reagált ezzel a Sony. Ugyanakkor a PlayStation Studios ernyője alatt már most is rengeteg tehetséges csapat van, pont egy olyan hiányzott, ami belső nézetes, folyamatosan frissülő lövöldözős játékokban elegendő tapasztalattal rendelkezik, így érthető, miért esett a cég választása pont napjaink egyik legsikeresebb online FPS-e, a Destiny fejlesztőire.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)