Hirdetés

Egy újabb játékfejlesztőt vásárolt fel a Netflix, egyre csak bővül az istállója

|

A streaming óriás elkezdte maga köré gyűjteni az ipar kisebb, de mégis sikeres csapatait, hogy így hagyhasson nyomot majd a gaming világban.

Hirdetés

A Netflix 2021 végén bekebelezte az Oxenfree alkotóit, a Night School csapatát. Az azóta eltelt hónapokban a cég csendben tervezgetett, de most újra felbukkant, hogy egy újabb stúdiót markoljon fel. Ezúttal egy főleg mobiljátékokra szakosodott európai gárdát sikerült behúznia.

A Next Games felvásárlása alapvetően logikus lépés. Tekintettel arra, hogy a csapat mobilokra fejleszt, jól illeszkedik a Netflix Gaming eddigi lépéseihez, ráadásul a legutóbbi játékuk egy remekül sikerült Stranger Things móka volt.

Hirdetés

A Netflix 65 millió eurót fizetett a stúdióért, amire egyébként nem csak a Next Games szimpatikus portfóliója miatt került sor. A Netflix Gaming feje, Mike Verdu érdekes indokot adott a felvásárlásra:

"A Next Games erős címei mellett az is fontos volt nekünk, hogy egy európai csapatról van szó. A piac egy fontos régió számunkra, ahol rengeteg tehetséges fejlesztő dolgozik."

A Netflix alkalmazása az előfizetésünkért cserébe már most is több mobiljátékhoz garantál hozzáférést. A felhozatal pedig valószínűleg csak bővülni fog az elkövetkezendő években, ahogy a streaming órás újabb és újabb stúdiót kebelez be.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)