Hirdetés

Egyetlen Harry Potter-játék sem fogyott olyan jól, mint a Hogwarts Legacy

|

A kritikusok után a játékosok is behódoltak a J. K. Rowling varázsvilágára épülő akció-szerepjátéknak.

Hirdetés

Csúnyán melléfogott, aki a Legendás állatok filmsorozat részről részre csökkenő nézőszámaiból és mozis bevételeiből azt olvasta ki, hogy a Harry Potter-könyveken és -filmeken felcseperedett rajongók elvesztették érdeklődésüket a varázsvilág iránt. Mindössze arról volt szó, hogy a célközönség nehezebben tudott azonosulni Göthe Salmander, Gellert Grindelwald és a fiatal Albus Dumbledore karaktereivel, mint annak idején Harryékkel.

J. K. Rowling varázsvilága köszöni szépen, jól van. Ezt mindennél ékesebben bizonyítja a Hogwarts Legacy fogadtatása, ami az Avalanche játékával szemben indított gyűlölethadjárat dacára is túlnyomórészt kedvezően alakult. A rekordokat ostromló steames játékosszám mellett már az eddig befutott konzolos adatok is arról árulkodnak, hogy nem lesz baj az eladásokkal, sőt potenciálisan 2023 egyik legnagyobb durranásának ígérkezik a nyitott világú akció-RPG.

Hirdetés

A Gamesindustry.biz jelentéséből kiderül, hogy a Hogwarts Legacy minden idők legjobb nyitását produkáló Harry Potter-játéka. Simán lepipálta a legós epizódokat, de még a csúcstartó Harry Potter and the Philosopher's Stone-t is. Utóbbit nem kevesebb mint 64 százalékkal múlta felül a brit GfK adataira szerint. Ezen a ponton muszáj megjegyeznünk, hogy a tényleges különbségnek még ennél is drámaibbnak kell lennie, mivel az iménti eredmény kizárólag a dobozos példányszámok összevetésén alapszik. Márpedig jól tudjuk, hogy a játékosok zöme ma már a digitális vásárlást favorizálja, a 2001-es játékot annak idején pedig kizárólag lemezen terjesztették.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


De az is beszédes, hogy 2022 sztárjához, az Elden Ringhez képest megjelenése első hetében 80 százalékkal több Hogwarts Legacy talált gazdára. Eközben pedig a steames egyidejű játékosszám a 900 ezret közelítette (879 308), ennél csak a Cyberpunk 2077 nyitott erősebben, ha a single-player játékokat nézzük. Ráadásul nemcsak sokan játszanak vele, tömegek nézik gyermeki lelkesedéssel azt is, hogy mások miként fedezik fel Roxfortot, már amikor épp nem szállnak rájuk a zaklatók.

A dobozosan értékesített példányok 82 százaléka PlayStation 5-ös, a maradék 18 százalék Xbox Series X-es. A digitális megoszlásról még nincsenek adatok, de valószínűleg szűkülne a platformok közötti olló, tekintve a lemezolvasóval nem rendelkező Xbox Series S konzolok nagyobb arányát.

Egyébként a Hogwarts Legacyt kiadó Warner Bros. Gamesnek akkor sincs félnivalója, ha a felhajtás elmúltával lassulnának az eladások, hiszen még hátra van a játék megjelenése három további platformon: április 4-én debütál PlayStation 4-en és Xbox One-on, július 25-én pedig Nintendo Switchen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)