Hirdetés

Egymillió dollár ment el egy soha el nem készülő A Gyűrűk Ura játékra

|

A LEGO játékok fejlesztői készítették volna a kifejezetten impozáns kalandot - most még működő demót is láthatunk belőle.

Hirdetés

Noha a Shadow of Mordor és a Shadow of War messze nem voltak hibátlan alkotások, de megmutatták, hogy lehet élvezetes játékot készíteni A Gyűrűk Ura világában, ráadásul úgy, hogy az csak nagyon laza szálon kapcsolódik Tolkien ikonikus karaktereihez. A Traveller's Tales stúdió - akik addigra már híresek voltak LEGO játékaikról - már 2008-ban dolgozott egy kalandon, mely Peter Jackson filmjeihez kötődött volna.

Hirdetés

A GameHut nevű YouTube-csatornán osztott meg egy videót Jon Burton, aki akkortájt a stúdió egyik kulcsembere volt; ebben elmeséli, hogy kaptak egy lehetőséget, hogy összerakjanak egy játékot Peter Jackson és Guillermo del Toro előkészítési fázisban lévő Hobbit filmjeihez. Hogy meggyőzzék a két rendezőt arról, hogy minőségi munkát adnának ki a kezük közül, legyártottak egy demót, mely A Gyűrűk Ura ikonikus jeleneteit ültette át videojátékos formába. 

Ezek között megtaláljuk Gandalf és a balrog csatáját, Frodo menekülését a Fekete Lovasok elől, Aragorn és az Uruk-Haiok összecsapását és még sok egyéb legendássá vált képsort, melyek mind a játék egy-egy mechanikáját voltak hivatottak bemutatni. Az egész demó Xbox 360-on futott, de a mai napig kifejezetten jól néz ki, ami csak még fájdalmasabbá teszi, hogy végül az egészből nem lett semmi.

Nem véletlenül néz ki ilyen remekül ez a pár pályaszakasz, ugyanis a fejlesztők mindent beleadtak, ezzel viszont elképesztő fejlesztési költségeket is produkáltak, a végösszeg egymillió dollárnál állt meg. Jon Burton azt is elmondja, hogy Jackson és del Toro kifejezetten nyitottan álltak az alkotásukhoz, azonban a Warner az egészet elutasította, mondván egy olyan játékra lenne szükségük, ami ugyan A Gyűrűk Ura idejében játszódik, de egy teljesen másik történetet mutat be (ebből lett végül a Shadow of Mordor). 

Mozgás közben látva a játékot, elképesztően sajnáljuk, hogy nem kapott zöld utat a projekt, pláne érthetetlen mindez azután, hogy a kiadónak nem kevés pénzébe került, hogy a TT Games lefektette hozzá az alapokat.

Nektek melyik játék elkaszálása fáj a legjobban a mai napig?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)