Hirdetés

Egyre népszerűbb az Epic Games Store, kiderült, mennyit spóroltunk az ingyen játékokkal

|

Ahogy azt is megtudhattuk, mennyi játéknak sikerült rekordot döntenie az ingyenessé válásával.

Hirdetés

Közzétette az Epic saját digitális áruháza, az Epic Games Store 2022-es eredményeit, és úgy tűnik, továbbra is békésen megfér a Steam mellett. Persze a heti ingyen játékok és az exkluzív címek is segítettek, hogy a növekedés ne álljon le: már 230 millió regisztrált játékos van, 36 millióval több, mint 2021-ben, és ha a más platformokról Epic-fiókjukba bejelentkezőket is számoljuk, 723 millióra rúg a felhasználók száma.

A cég közleménye szerint a napi aktív játékosok csúcsa 34,3 millió volt. A kínálatba 626 új PC-s játék került be, viszont a játékosok 2%-kal kevesebb pénzt költöttek játékokra - 820 millió dollár folyt be, ami azért még mindig nem ad okot a szomorúságra.

Hirdetés

Az év folyamán 99 játékot adtak ingyen, melyek összértéke 2240 dollár, több mint 800 ezer forint volt. Ezek közül 70-nek olyannyira segített a promóció, hogy megdőlt az adott játékot egyszerre játszók számának rekordja. Több mint 700 milliószor töltöttünk le játékokat ingyen. 

2022-ben a költés és aktivitás alapján az öt legnépszerűbb, "Mythic" szintet elérő játék a Genshin Impact, a Rocket League, a Tiny Tina's Wonderlands, a Grand Theft Auto V és a Fortnite voltak. Pontos számokat nem tudunk, de a Legendary kategóriába a Final Fantasy VII Remake Intergrade, a Red Dead Redemption II, a Fall Guys, a SIFU és a Saints Row került be, míg "Epic" rangot a Valorant, a Borderlands 3, a Cyberpunk 2077, az Evil Dead: The Game, az Assassin's Creed Valhalla, a Dying Light 2, a FIFA 23, a Far Cry 6, a Dead by Daylight és a God of War érdemelt ki.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

2023-ban javítani fogják majd az asztali kliens teljesítményét, bekerül az előfizetéses szolgáltatások támogatása, megjelennek a tartalmi központok, amelyeken keresztül a kiadók oszthatnak meg információkat, és persze jönnek ingyen játékok is szép számmal. Most épp a Call of the Sea-t lehet letölteni, érdemes élni a lehetőséggel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)