Hirdetés

Egyre több fejlesztő szabadulna az Xbox Series S-től

|

Úgy érzik, visszafogja a fejlesztést, hogy a játékokat a Microsoft gyengébb konzoljára is optimalizálni kell.

Hirdetés

2020 végén rögtön két konzolt dobott piacra a Microsoft: az erős, mindentudó Xbox Series X-et, valamint a lemezmeghajtó nélküli, a játékok 4K-s felbontással való futtatására nem képes, cserébe viszont lényegesen olcsóbb Xbox Series S-t.

A generáció elején még nem okozott nagy problémát az optimalizálás, de ahogy a fejlesztők egyre jobban kiismerik az új konzolokat, és arra törekednek, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsák, egyre nagyobb gondot jelent, hogy egy gyengébb hardverrel is számolniuk kell.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt Lee Devonald, a Rocksteady egyik vezető művésze jegyezte meg, hogy van a jelenlegi generációban egy konzol, ami alig jobb az elődjénél, viszont a multiplatform játékokat mindig a leggyengébb hardverre kell optimalizálni.

"A Series S létezik, a Microsoft pedig nem engedi, hogy az egyikre [a Series X-re] kiadd, amit a másikra nem. Egy teljes generációnyi játéknak gátat szab az a krumpli."

Hasonló panaszokat fogalmazott meg a Bossa Studios VFX művésze, Ian Maclure is, aki épp azt próbálta megmagyarázni, miért hallani egyre több panaszt. Elmondása szerint sokan igyekeztek a Microsoftot arról győzködni, hogy ne tegye kötelezővé a Series S támogatását, de egyelőre nem jártak sikerrel.

Ha a Microsoft valaha is engedékenyebbé válik, az talán a háttérben már készülő, frissített modellek megjelenése környékén következhet be, de érthető, miért nem lépnek most - nem akarják felbőszíteni azokat, akik még két éve sem élvezhetik új konzoljaikat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)