Hirdetés

El tudod képzelni, mennyit költesz egész életedben játékokra? Mutatjuk!

|

Egy amerikai felmérésből kiderül, hogy az egész életünkre vetítve mennyire drága hobbi lehet egy kis casual játékból is.

Hirdetés

Manapság már rengeteg játékot zsákolhatunk be ingyen, vagy rendkívül olcsón, és a régebbi AAA, vagy különböző indie játékokat akár egy egész olcsó PC-n (ha emlékeztek, a chiphiány előtti időkben még voltak ilyenek), vagy egy használt konzolon is elfogadható minőségben futtathatjuk.

Azzal az alaptétellel viszont valószínűleg egyikünk sem vitatkozik, hogy a videojáték alapvetően nem egy olcsó hobbi. Az amerikai telekommunikációs cég, az AT&T egyik viszonteladója készített róla egy felmérést, hogy konkrét összegre fordítva mennyibe kerülhet az élete során egy gamernek, hogy néhány gombnyomással változatos virtuális kalandokat érhessen el, és az eredmény láttán kedvünk támadt megölelni a pénztárcánkat.

Hirdetés

Az All Home Connections ezer, az USA-ban élő játékost faggatott ki róla, mennyit költenek videojátékokra, és hogy mennyi idősek, így a költési szokásokat generációs szempontok szerint is tudták elemezni. Érdekes módon a legtöbben viszonylag keveset, 1 és 30 dollár (azaz maximum 10-11 ezer forint) között költenek havonta játékokra, a második legnépesebb csoport viszont a gamingre sokkal többet, 121 és 150 dollár között áldozóké volt (ez kb. 43 és 54 ezer forint közé esik).

Ennek köszönhetően az átlag is kifejezetten magas, hetvenhat dollár lett, igaz, az egy új AAA játék árát meghaladó összegbe (ami kb. 28 ezer forint) a játékhoz használt hardver, az új játékok, és játékbeli vásárlások mellett az internetkapcsolat előfizetési díját is beleszámolták.

Generációkra lebontva a '80-as és a kétezres évek között született Y generáció költi a legtöbbet játékra, 86 dolláros havi gaming büdzsével, utánuk csak kevéssel maradnak el a Z generációs (ők a '90-es évek vége és a 2010-es évek eleje között születtek) gamerek, 80 dolláros havi költéssel. Az Y-t megelőző két korosztály, az X generáció és a baby boomerek idejében látszik, hogy még csak lassan épült a gaming népszerűsége, így ők kevesebbet is költenek játékokra, csak havi 62 és 52 dollárt áldoznak a hobbira.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azzal számolva viszont, hogy valaki tizenhatéves korától egészen nyolcvanéves koráig aktívan játszik, horrorisztikus végösszegekre jutottak a felmérés készítői azt illetően, mennyit költhetünk életünk során a gamingre.

A legnagyobb vásárlónak bizonyuló Y-generációs játékosok így akár hatvanhatezer dollárt, azaz kb. 23,5 millió forintot is hobbijukra áldozhatnak az évek során. Ha pedig ezt az összeget befektetnék 16 és 65 éves korukig, 6%-os hozammal számolva nyugdíjas korukra 307 ezer dollárt, azaz közel 110 millió forintot tehetnének félre.

A legtöbbünk persze valószínűleg azzal érvelne, hogy erre a kikapcsolódási formára szükségünk van, így nem tekintenénk elpazarolt pénznek a gamingre áldozott összeget. Ti mit gondoltok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)