Hirdetés

Eladják A Gyűrűk Ura, valamint A hobbit filmek és játékok jogait

|

Miután nem feltétlenül csomagban kelnek el a jogok, lehet, hogy másik céghez tartoznak majd a filmek és másikhoz a játékok.

Hirdetés

Bár az elmúlt évtizedek során a fantasyirodalom új, addig ismeretlen ösvényeket fedezett fel és taposott ki magának, továbbra is J. R. R. Tolkien munkásságát tekintjük a műfaj egyik alapkövének, amely nemcsak a rajongóknak drága kincs, hanem azok szemében is komoly értékkel bír, akik A Gyűrűk Ura vagy épp A hobbit történeteire és karaktereire támaszkodva keresnének pénzt, lehetőleg sokat.

Ezt az összeget alsó hangon 2 milliárd dollárra saccolják, legalább ennyire számíthat a néhai filmproducer, Saul Zentz nevét viselő The Saul Zentz Company az eladásra kínált filmes, videojátékos, rendezvényes és merchandising jogokért.

Hirdetés

A Variety értesülései szerint a Zaentz Co. az ACF Investment Bankot bízta meg a művelet lebonyolításával, és a legvalószínűbb vevő az Amazon lehet. Utóbbi egyrészt könnyűszerrel ki tudná fizetni a vételárat, másrészt már eddig is súlyos százmilliókat költött a The Lord of the Rings: The Rings of Power sorozatra (csak a licenc 250 millióba került), amelynek első évada szeptember 2-án debütál az Amazon Prime Video streamplatformon.

És mivel az eladó nem ragaszkodik ahhoz, hogy minden egyben keljen el, olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy az Amazon beéri a sorozatokkal, a Peter Jackson-féle filmtrilógiák okán bizonyos jogokkal (ezt egyébként a Zaentz Co. vitatja) rendelkező Warner a mozifilmekkel, egy másik vásárló pedig arra lehetőségre csap le, hogy ő készíthessen videojátékokat, vagy jó pénzért engedélyezze, hogy mások is így tegyenek.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Szerintetek kinél lennének jó kézben a jogok, akár a filmekről, akár a sorozatokról vagy a játékokról van szó?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)