Hirdetés

Elbukták a játékosok az Activision felvásárlása ellen indított pert

|

A bíró szerint nem sikerült bizonyítani, hogy az üzlet ártana a versenynek, és hogy a Microsoft meg fogja szegni a Call of Dutyra vonatkozó ígéretét.

Hirdetés

Továbbra is zajlik az Activision Blizzard 68,7 milliárd dolláros felvásárlása körüli huzavona, amelyben jelenleg arra várunk, hogy az ügyben vizsgálódó brit és európai uniós versenyhatósági szervek (CMA, Európai Bizottság) meghozzák a döntéseiket, s hogy az Egyesült Államokban is lefusson az ezzel kapcsolatos pereskedés.

A jelek szerint most az üzletért harcoló Microsoft némiképp fellélegezhet, miután a bíróság visszadobott egy csoportos keresetet, amelyet magukat játékosokként meghatározó amerikaiak nyújtottak be az akvizíció megtorpedózására.

Hirdetés

A felperesek ebben lényegében azzal érveltek, hogy a számos sikeres franchise-t birtokló Activision Blizzard felvásárlásával sérül a piaci verseny, a Microsoftban pedig nem lehet megbízni, amikor azt ígéri, hogy nem teszi exkuzívvá az üzlet koronaékszerének tekintett Call of Duty szériát. A bíró szerint azonban az állítások mögül hiányoztak a kielégítő bizonyítékok, így elutasította a keresetet.

"A panasz nem állítja hitelt érdemlően, hogy az összefonódás bármely érintett piacon észszerű valószínűséggel versenyellenes hatásokat okozna. Bár a felperesek azt állítják, hogy a Microsoft képes lehet arra, hogy az Activision játékait exkluzívvá tegye, és azt állítják, hogy a Microsoftot ez ösztönözheti, nem tesznek olyan ténybeli állításokat, amelyek alátámasztanák a következtetésüket. Miért tenné a Microsoft kizárólagossá a Call of Dutyt a saját platformjain, ha ez így kevesebb eladott játékot eredményezne? Mi az, ami a konzolpiacon vagy a PC-s játékok piacán, valamint a Microsoftnak ezeken a piacokon elfoglalt helyzetében hihetővé teszi, hogy a Microsoft észszerű valószínűséggel ilyen lépéseket tenne?"

- szól a bíró, Jacqueline Scott Corley indoklása, akit az az érv sem győzött meg, hogy a Microsoft hazudott a 2021-ben felvásárolt ZeniMax Media/Bethesda játékainak exkluzívvá tételét illetően. Mint ismert, a redmondiakkal szemben visszatérő érv, hogy állítólag beígérték az Európai Bizottságnak, hogy nem fogják korlátozni a hozzáférést a kiadó játékaihoz, ám a Microsoft többször is elmondta, hogy ez csak a már megjelent játékokra vonatkozott, tavaly pedig már maga az EB is cáfolta a sztorit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Corley ítélete ugyan ezt nem vette figyelembe, de még így is arra jutott, hogy a Bethesdára vonatkozó ígéret megszegése önmagában nem lehet bizonyító erejű arra nézve, hogy a Call of Dutyval is így tennének.

"Lehetséges, hogy a Microsoft teljesen vagy részben kizárólagossá teszi az Activision játékkatalógusát? Igen. Felhoztak-e a felperesek olyan tényeket, amelyek valószínűvé teszik, hogy a Microsoft megteszi ezt? További tényszerű kontextus nélkül nem."

A sikertelenül próbálkozó játékosoknak most 20 napjuk van, hogy átfogalmazzák a keresetüket.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)