Hirdetés

Rekordbevétellel dicsekedhet el az EA

|

Az Electronic Arts ismertette a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó teljesítményét és úgy tűnik, hogy a mikrotranzakciós botrány ellenére sincs okuk a panaszra.

Hirdetés

Bár a Star Wars Battlefront II-be azóta már visszatértek a mikrotranzakciók, sokan arra számítottak, hogy a kiadóóriás meg fogja érezni a belőlük fakadó elégedetlenkedést, valamint az sem elhanyagolható részlet, hogy A Way Outon - amiből már több mint egymillió példány elkelt - az EA állítólag semmit sem keresett. 

Hirdetés

Ezzel szemben a vállalat pénzügyi jelentése szerint teljesen más a helyzet. A 2018-as pénzügyi évet illetően ugyanis több mint 5,15 milliárd dollár bevételt könyvelhettek el, amely rekordnak számít, 305 millió dollárral több a 2017-es időszakhoz képest. Ebből egészen pontosan 1,04 milliárd dollár a profit, ez 7,9%-os emelkedést jelent a tavalyi évhez viszonyítva. A számokat az utolsó negyedév húzta fel nagyon, ebben az időszakban 1,58 milliárdos bevételt termelt a cég, ebből 607 millió volt a profit - vagyis éves profitjuk több mint fele ebből a három hónapból származik.

Az Electronic Arts a siker titkát a vezető franchise-okban (mint amilyen a FIFA, a Battlefield és a The Sims), valamint abban látja, hogy ezekkel a lehető legtöbb játékost el tudják érni a különböző platformokon keresztül, világszerte. Az EA Sports statisztikái szerint például a FIFA 18 és a Madden 18 kompetitív mókájában 75 százalékkal többen vettek részt az előző évhez képest, míg a jelenlegi generációs konzolok sportszériáinak rajongótábora közel 90 milliósra nőtt. 

A kiadónak nincs oka aggódni a jövője miatt sem, hiszen idén többek között a Battlefield 5-tel, jövőre pedig az Anthemmel villoghatnak. Az EA saját számításai szerint a következő évben 5,6 milliárdos bevételre, és 1,11 milliárd dolláros profitra számít. Az E3 után okosabbak leszünk majd a terveikkel kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)