Hirdetés

A britek szerint nem számítanak szerencsejátéknak a FIFA loot boxok

|

Döntött az Electronic Arts játékaiban felbukkanó loot boxok rendszerét vizsgáló bizottság.

Hirdetés

Nagyjából egy hónapja számoltunk be arról, hogy az Electronic Artsnak épp az Egyesült Királyságban kell mesélnie arról, hogyan is működnek a cég játékaiban felbukkanó loot boxok, például a FIFA Ultimate Team kártyacsomagjai. Minderre nyilván azért volt szükség, hogy a britek el tudják dönteni, szerencsejátéknak számít-e a dolog (és így durva törvényi szabályozást kap), avagy sem. Az EA egy meglehetősen rendhagyó Csubakka-védelmet választott, és azzal érvelt, hogy "a loot boxok igazából csak szórakoztató és etikus meglepetésmechanikák". Bármennyire is fura, a jelek szerint ez bejött nekik. 

Hirdetés

A BBC információi szerint ugyanis az üggyel foglalkozó bizottság végül úgy határozott, hogy nem tekinthetőek szerencsejátéknak a FIFA loot boxok. Neil McCarthur, a bizottság vezetője elmondta, hogy a jelenlegi brit törvények alapján nem mondhatjuk ki a loot boxok rendszerére, hogy ez szerencsejáték, már csak azért sem, mert a dobozokból nyitott cuccoknak nincs valódi pénzben mérhető értéke. Vagyis mivel a FIFA Ultimate Team csomagokból bontott lapokat nem lehet később közvetlenül eladni, nem hordoznak valódi értéket magukban - nyilván egyébként meg lehet oldani a FIFA játékokban, hogy tényleges pénzmozgást követően cserélgessenek el lapokat a játékosok, de ezt a szürke zónát a jelek szerint nem vizsgálták meg külön. 

Az Egyesült Királyág tehát végül nem követte Belgium és Hollandia példáját, azokban az országokban ugyanis szerencsejátékos szabályozás alá vonták a lootboxokat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)