Hirdetés

Nyomozást indított Belgium az Electronic Arts ellen

|

A belga törvények tiltják a loot boxokat, de az EA nem vette ki a kártyacsomagokat a FIFA 18-ból, és nem tervezi eltávolítani a FIFA 19-ből sem.

Hirdetés

A Star Wars Battlefront II után több ország illetékesei is megvizsgálták, az ő törvényeik és mércéik szerint szerencsejátéknak számítanak-e a loot box rendszerek. A legtöbben úgy találták, hogy nem, viszont Belgium nem volt megengedő.

Hirdetés

A Valve, a Blizzard és a 2K Games is cselekedett, bár utóbbi nyomatékosan kijelentette, mennyire nem boldog a döntés miatt. Az EA viszont nem hódol be a belgák akaratának, nem távolítja el a véletlenszerű kártyákat adó csomagokat a FIFA játékokból, és a holland Metro szerint emiatt a hatóság nyomozást indított.

A kiadó még májusban jelentette ki, hogy úgy gondolja, a FUT és általánosságban a loot box rendszerek nem tekinthetők szerencsejátéknak, mivel egyrészt ismert, hány dolgot ad egy-egy csomag, másrészt sehogy nem lehet valódi pénzre váltani a játékbeli tartalmakat. Kíváncsian várjuk, ki jön ki a harcból győztesen, és esetleg betiltják-e a FIFA 19-et Belgiumban. Ez sem kizárt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)