Hirdetés

A botrányokat az EA bevétel szinten is meg fogja érezni?

|

Elemzők szerint a botrányok és a sok negatív visszajelzés után a játékosok távolabb lépnek az Electronics Arts-tól, ami valószínűleg meg fog mutatkozni a kiadó jövő évi bevételein is.

Hirdetés

Az elmúlt pár hónap botrányai során a loot boxok és a mikrontranzakciók jelensége nagy vihart kavart. Úgy tűnik, ennek hatását a kiadók pénzügyileg is meg fogják érezni.

Hirdetés

A mikrontranzakciók egyik zászlóshajójának az Electronics Arts-ot szokás tekinteni. Őket vette most szemügyre a Cowen Group neves wall street-i elemző cég. Arra kerestek választ, hogy miképpen fognak alakulni a kiadó 2018-as bevételei.

Az elemzések szerint a Star Wars Battlefront II bevételei 20-30%-al elmaradnak majd az első rész anyagi teljesítménye mögött. Ennek természetesen a fent említett botrányok az okai, illetve az, hogy ennek okán a játékból kivették a mikrotranzakció lehetőségét. Az elemző cég szerint ezzel bizonyságot nyert, hogy a gamerek kifejezetten rosszul veszik, hogyha a kiadó erőltetni akarja az olyan mikrotranzakciókat, amik magát a játékmenetet befolyásolják.

Nem a Battlefront az egyetlen sorozat, amelynek folytatása nem fogja meghozni a kellő pénzt. A Need for Speed Payback is elég gyéren teljesítettet, ami még tovább csökkenti az EA bevételeit. 

Mindenezek következtében az elemzők szerint az EA-nak az egyes részvényekből származó haszna a következő évben 4,08 dollár körül fog mozogni, ellenben azzal, amit a kiadó magának jósolt, ők 4,20 dolláros haszonnal számolnak.

Mit gondoltok, lesz ennek hatása a jövőre nézve? Lehet szemléletváltás az iparban? Ha igen, mi lenne a szerencsés irány?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)