Hirdetés

Elérhetetlenné válik a Nintendo számos játéka

|

Népszerűtlen lépésre készül a Nintendo, de döntésük valahol érthető.

Hirdetés

Ahogy kezdenek elöregedni az első digitális üzletekre épülő konzolok, úgy az ilyen hírek is elkerülhetetlenné válnak: ezúttal a Nintendo 3DS és a Wii U online üzletei vannak soron, amiket a Nintendo hamarosan lekapcsol.

Mivel az előbbi idén lesz 11 éves, az utóbbi pedig 10, így alapvetően érthető, hogy a cég tovább akarna lépni. Ettől függetlenül ez egy kellemetlen jövőt jósol azoknak, akik klasszikusokat akartak pörgetni a gépeken, és még nem jutottak oda, hogy beszerezzék őket.

Hirdetés

A digitális üzletek bezárása egy több szakaszos folyamat lesz:

"2022. május 23-tól megszűnik a lehetősége annak, hogy bankkártyával tölthessünk fel valutát a Nintendo eShop fiókjainkra a Wii U-n vagy a Nintendo 3DS konzolokon.

2022. augusztus 29-től megszűnik a lehetősége annak, hogy Nintendo eShop kártyával tölthessünk fel valutát a Nintendo eShop fiókjainkra a Wii U-n vagy a Nintendo 3DS konzolokon. Letöltőkódokat 2023. márciusának végéig lehet beváltani majd a platformokon."

Fontos hozzátenni, hogy a korábban megvásárolt játékokat vagy DLC-ket minden probléma nélkül letölthetjük majd a későbbiekben is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A legnagyobb gond ezzel az egésszel, hogy a fenti platformokon a Nintendo lehetővé tette a kiadó legnagyobb címeinek megvásárlását és tényleges birtoklását. A digitális üzletek bezárásával ez a lehetőség szertefoszlik, és már csak az marad nekünk, hogy a Nintendo Switch Online előfizetésén keresztül béreljük őket.

Ez egy olyan probléma egyébként, amit még a Nintendo is megemlít a hivatalos GYIK-ben:

"Amikor a vásárlás lehetősége megszűnik a Wii U és Nintendo 3DS eShopjaiban, akkor az a lehetőség is eltűnik majd, hogy bárhol megvásárolhassuk a klasszikus Nintendo játékokat.

Tervezik ezen címek megvásárlását lehetővé tenni más módokon? Ha nem, akkor miért nem? Nem lenne kötelessége a Nintendónak, hogy a klasszikusok megőrzése érdekében újra megvásárolhatóvá tegye ezeket a játékokat?

A Nintendo Switch Online tagságnak köszönhetően felhasználóink jelenleg több mint 130 játékot érhetnek el. Ezek a játékok sokszor olyan extrákat is tartalmaznak, mint az online funkciók.

Mi úgy gondoljuk, hogy ez egy megfelelő megoldás arra, hogy a klasszikus címek könnyen elérhetőek maradhassanak. A felhozatalunknak köszönhetően új és régi rajongóink is megtalálják a kedvenceiket, és talán olyan címekre is rábukkannak a könyvtáron keresztül, amikről máshogy nem hallottak volna.

Jelenleg nem tervezzük a klasszikus játékok más módokon történő árusítását."

A történések fényében érdekes, hogy a "Nem lenne kötelessége a Nintendonak, hogy a klasszikusok megőrzése érdekében újra megvásárolhatóvá tegye ezeket a játékokat?" sort azóta kitörölték a fenti kérdésből.

Szomorú egy nap lesz az, amikor a játékipar több legendás címét is egy előfizetéses szolgáltatás keretein belül lehet csak legálisan elérni. Sajnos ez a nap már vészes sebességgel közeleg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)