Hirdetés

Elhárult egy nagy akadály az Activision Blizzard felvásárlása elől

|

Fontos lépést tett az akvizíció megvalósulása felé a Microsoft és az Activision Blizzard.

Hirdetés

Január 18-án robbant a bejelentés, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dollárért felvásárolja az Activison Blizzard Kinget (ABK), olyan nagy múltú franchise-okat terelve az Xbox szárnyai alá, mint a Call of Duty, a Crash Bandicoot, a Warcraft vagy a Diablo.

Az üzletet 2023. június 30-ig tervezik nyélbe ütni a felek, ami előtt kissé leegyszerűsítve két nagy akadály is tornyosul: meg kell szerezniük az ABK-részvényesek és a versenyhatóságok áldását. Az egyik mellé most odatehetik a pipát.

Hirdetés

Az Activision Blizzard ugyanis közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a nemrég tartott különleges gyűlésen a részvényesek 98%-a megszavazta a vállalat eladását, a korábban megbeszélt részvényenkénti 95 dolláros áron.

"A részvényeseink mai elsöprő támogatottságú szavazata megerősíti közös meggyőződésünket, hogy a Microsofttal egyesülve még jobb helyzetben leszünk ahhoz, hogy nagyszerű értéket teremtsünk játékosainknak, még nagyobb lehetőségeket a dolgozóinknak és továbbra is arra összpontosítunk, hogy a befogadó és tiszteletteljes munkahelyek inspiráló példájává váljunk."

- mondta Bobby Kotick, az ABK vezérigazgatója. A hírre nem igazán erősödtek a vállalat részvényei, cikkünk írásakor 76,70 dolláron állnak, a hetek óta csökkenő trenden pedig nem segített, hogy az Activision Blizzard egy kifejezetten gyenge pénzügyi negyedévet tudhat maga mögött.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A jövő viszont nagy lehetőségekkel kecsegtet, nem csak a Microsofttal való összebútorozás, de az olyan készülőben lévő címek miatt is, mint a Call of Duty: Modern Warfare 2, a Warzone 2, az Overwatch 2, a Diablo IV és a PC-re is érkező Diablo Immortal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)