Hirdetés

Elképesztő, mennyi Call of Duty fogyott az első játék megjelenése óta

|

Az Activision hatalmas mérföldkövet ért el a Call of Duty franchise-zal.

Hirdetés

2003 októberben jelent meg a Call of Duty franchise legelső része az Infinity Ward fejlesztésében, valószínűleg az Electronic Arts pár évvel korábban elrajtolt Medal of Honorjára válaszul.

A második világháborús lövölde aztán olyannyira népszerűvé tudott válni, hogy 18 évvel később már megszámolni is alig tudjuk, hogy mennyi epizóddal bővült (legutóbb a Call of Duty: Black Ops Cold War érkezett meg, amely immáron az újgenerációs konzolokra is elhozta a franchise-t). 

A Call of Duty sorozat lényegében pénznyomdaként szolgál az Activision számára, és hogy ez mennyire így van, arra maga a vállalat világított rá, mikor elárult egy elképesztő statisztikát: az első rész 2003-as megjelenése óta több mint 400 millió példány (!) talált gazdára a Call of Duty játékokból.

Hirdetés

Emellett megosztottak pár érdekességet a free-to-play battle royale címük, a Call of Duty: Warzone kapcsán is, amely észvesztő módon pörög. A játékosok száma állítólag átlépte már a 100 milliót, a kiadása óta pedig mintegy 26,4 milliárd ejtőernyőt használtak el, 28,8 milliárd mérkőzést játszottak le, 8,1 milliárd csapattársat élesztettek fel a felhasználók és 8,33 milliárdan harcoltak a Gulágban. 

Az pedig már csak cseresznye a lőporos tortán, hogy ezt a mérföldkövet pont azelőtt sikerült elérni, hogy elrajtolt volna a Warzone harmadik szezonja, amely új térképet, operátorokat, fegyvereket és egyebeket hoz magával és a zombirajongókat sem hagyja plusz tartalom nélkül. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)