Hirdetés

Elképesztően teljesít az Elden Ring, ennyit adtak el belőle három hét alatt

|

A Bandai Namco egy sajtóközleményben osztotta meg a számokat, nem véletlenül büszkék annyira az eredményekre.

Hirdetés

Február 25-i megjelenése óta már több mint 12 millió darabot adtak el az Elden Ringből (ebbe beletartoznak a lemezes és a digitális verziók is), ráadásul csak Japánban 1 millió játék talált gazdára. Minderről maga a kiadó számolt be nemrég. Az eladási adatok március 14-vel bezárólag értendőek. 

Hidetaka Miyazaki, a játék rendezője, egyben a FromSoftware elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, megdöbbentő látni, hogy milyen sokan játszanak az Elden Ringgel, egyúttal szívből jövő köszönetét fejezte ki az egész fejlesztőcsapat nevében.

Hirdetés

A számok tényleg lenyűgözőek. Összehasonlításként a Sekiro: Shadows Die Twice-ból kétmillió fogyott a megjelenést követő első 10 napban, a 2015-ös Bloodborne-ból pedig egymillió ment el két hét alatt. Korábban a Dark Souls 3 volt a Bandai Namco leggyorsabban fogyó videojátéka, abból 2016-ban egyetlen hónap alatt hárommillió példányt sikerült eladni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Erre is köröket vert most az Elden Ring, hiszen alig 3 hét kellett a 12 milliós rekordhoz. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Dark Souls széria esetében csak a teljes trilógiának sikerült összesítve átlépnie a 12 milliós álomhatárt. 

Yasuo Miyakawa, a Bandai Namco elnöke azt ígérte, mindent megtesznek azért, hogy az Elden Ring brandet kibővítsék a játékon túl is, és a rajongók mindennapi életének részévé változtassák. Akármit is jelentsen ez a gyakorlatban, nem hangzik rosszul.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)