Hirdetés

Előre menekülve: kevesebb, de nagyobb költségvetésű filmeket tervez a Netflix

|

Egyes jelentések szerint a Netflix komolyan újragondolta az egész estés filmekre vonatkozó tartalomgyártási stratégiáját.

Hirdetés

Amikor a Netflix először elkezdett saját tartalmakat gyártani, akkor az olyan sorozatok, mint a House of Cards vagy a Stranger Things még egy nagyon erős nyerő szériának számítottak, viszont mostanra már sokkal vegyesebb fogadtatásban részesülnek a streaming szolgáltató saját filmjei és sorozatai, ami részben magyarázatot is adhat arra, hogy miért veszítettek a közelmúltban annyi előfizetőt.

Ezt minden bizonnyal a cég vezetősége is érzi, ugyanis kiderült, hogy valószínűleg radikálisan átalakítják a filmekre vonatkozó stratégiát és a közeljövőben kevesebb filmet fognak legyártani, viszont lényegesen nagyobb költségvetésből (remélhetőleg a minőségre is hangsúlyt fektetve).

Hirdetés

A The Hollywood Reporter oldalán jelent meg az a riport, melyek szerint a Netflix a közeljövőben teljesen új megközelítést szeretne választani a filmgyártáshoz és az eddigi gyorsan, olcsón elkészíthető filmek helyett a "nagyobb, jobb, kevesebb" jelmondat mentén képzeli el filmjeinek következő generációját.

A Netflixnek van oka bizakodni ebben a stratégiában, hiszen a Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence főszereplésével készült Don't Look Up több Oscar-díjra is jelölést kapott, míg Ryan Reynolds legutóbbi filmje, a The Adam Project több millió nézőt talált magának a megjelenést követő hétvégén.

A szolgáltató már bele is vágott komolyabb projektekbe, jelenleg is készül a Rian Johnson rendezésében készülő Tőrbe Ejtve folytatása, valamint 200 millió dollárt szántak a Russo-fívérek (Bosszúállók: Végjáték, Amerika Kapitány: A Tél Katonája) legújabb filmjére, a The Gray Manre is, ami toronymagasan a Netflix legdrágább saját filmje lesz.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Persze míg a blockbuster filmek kapják a fókuszt, az egyik belsős informátor megjegyezte, hogy továbbra is készülnek kisebb költségvetésű alkotások, csak valószínűleg ezek is ritkábban fognak majd megjelenni és ha minden jól megy, az ilyesfajta filmek is egy kicsit nagyobb büdzsével számolhatnak majd.

Semmi meglepő nincs abban, hogy a Netflix stratégiát szeretne váltani, hiszen valóban nagyon rájuk jár a rúd mostanában, viszont reméljük, hogy nem csak a filmek, hanem a sorozatok terén is újragondolják majd a megközelítésüket, mert elég lelombozó, ahogyan minden olyan sorozatot elkasználnak, ami nem tudja azonnal megismételni a Stranger Things sikerét.

Ti mit gondoltok? Van esélye még a Netflixnek, vagy ezek a változtatások sem fogják őket megmenteni a megállíthatatlanul törtető konkurenciától?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)