Hirdetés

Emlékeztek még az élő Mario Kart játékra? Most már biztos vége a bulinak

|

Az egykor MariCar néven működő vállalat azt hitte, érdemes a Nintendo ellen másodszor is ringbe szállni. Most még többet kell fizetniük.

Hirdetés

A Nintendo már 2017 óta pereskedik a Mario Kartot koppintó gokart vállalattal, végre sikerült pontot tenni az ügy végére. Az egykori MariCar a Nintendo szellemi tulajdonában álló nevek és karakterek jellegével élt vissza, és amellett, hogy át kellett nevezni Street Kartra saját szolgáltatását, még egy jelentős összeggel is tartozik a japán cégóriásnak.

A gokart vállalat Tokióban szervezett Mario Kart témájú túrákat, amelyekhez persze nem kérték a Ninteno engedélyét, így nyilvánvalóan a Nintendo beperelte a céget. Az egyébként is erre kiemelten érzékeny jogászokkal operáló játékcég könnyedén nyerte is az ügyet, a MariCar pedig eredetileg 97 ezer dollár bírságot kapott.

Hirdetés

A gokartosok megpróbáltak azért fellebbezni, de nem jöttek ki jól a dologból - amellett, hogy  bírság 483 ezer dollárra emelkedett, a japán Legfelsőbb Bíróság elutasította panaszukat. A Street Kart az összeget crowdfunding kampánnyal próbálta fedezni, ez sem jött össze. A SoraNews24 szerint ugyanis a helyiek egyáltalán nem kedvelték a Mario Kart utánzatokat, a gokart cég inkább a külföldi turisták körében volt népszerű, de őket nem érdekelte annyira a vesztes ügy, hogy pénzt áldozzanak azért, mert egyszer jogsértően Mario ruhában dobálták egymást.

A Nintendo jogi csapatával egyébként sem célszerű ujjat húzni, de ez az eset azért egyérteműen vesztes alperes kategória, be is jött a papírforma.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)