Hirdetés

Ennyi volt, már a Sony weboldaláról is eltűnt a Japan Studio

|

Révbe ért az átszervezés, a nagy múltú csapatnak nyoma sincs a hivatalos listán.

Hirdetés

Februárban adtunk hírt arról, hogy a Sony beszántja az egyik legrégebbi saját fejlesztőcsapatát, az 1993-ban alapított Japan Studiót.

A SIE Worldwide Studios égisze alatt működő brigádnak olyan címeket köszönhetünk, mint az Ico, a Shadow of the Colossus, az Ape Escape, a LocoRoco, vagy a Knack, de többek között besegítettek a The Last Guardian és a Bloodborne fejlesztésébe is.

Hirdetés

A jelek szerint nemrég érhetett révbe a nagy múltú csapat felszámolása, a Sony saját stúdióit felsoroló weboldalon ugyanis már nyoma sincs a Japannek. A Wayback Machine tanúsága szerint viszont egy hónapja még ott volt a jól ismert embléma, vagyis valamikor az utóbbi hetekben kerülhetett sor a törlésre.   

Úgy tudni, hogy a lokalizációért és az üzletért felelős személyzet megmaradhatott a SIE berkein belül, mások maguktól távoztak: a Silent Hillen és a Gravity Rushon is dolgozó Keiichiro Toyama például Bokeh Games néven saját stúdiót alapított, s jövőre tervezi kiadni az első játékát.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Japan Studio helyét és megmaradt munkatársait annak egyetlen nyereséges divíziója, az Astro's Playroomot fejlesztő Team ASOBI vette át, akik a PlayStation Studios feje, Herbert Hulst szerint jelenleg egy "minden korosztálynak szóló" franchise-on dolgoznak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)