Hirdetés

Ennyit fizetett a Crytek, hogy megakadályozza a Denuvo a Crysis Remastered feltörését

|

Kiszivárgott egy szerződés, amin pontos összegek szerepelnek.

Hirdetés

Továbbra is népszerű a fejlesztők körében a néhány éve bemutatott piszkálásvédelem, a Denuvo, pedig a crackereknek általában nem tart sokáig, hogy áthatoljanak rajta. A Crysis Remastered 32 napig volt védett, szeptember 18-án jelent meg PC-re, és október 21-én már fel is törte a CPY csapata. Van egy olyan sejtésünk, hogy ezért nem érte meg milliókat fizetni.

Egy zsarolóvírusos támadást követően kiszivárogtatott dokumentumból pontosan tudjuk, mibe került a Cryteknek a Denuvo használata, továbbá az is kiderült, hogy a cég nem csak a Crysis Remastered, de a még be nem jelentett Crysis 2 Remastered kapcsán is szerződést kötött.

Hirdetés

A leírtak alapján játékonként 140 ezer euró a díj (ha a játék 2021. március 30-áig megjelenik, csak 126000 euró, mely kitétel a Crysis 2 Remastered esetében fontosabb), ami nagyjából 50,6 millió forintnak felel meg, és 12 hónapra szól. Ennek letelte után a védelem meghosszabbítható, havi 2000 eurót kell kiadni érte. Ezzel a lehetőséggel bizonyára nem fog élni a Crytek.

Emellett 500 ezer eladott példány után további 60 ezer eurót kell fizetni, valamint amennyiben több platformra is megjelenik a játék (az Epic Games Store mellett), platformonként még 10 ezer eurót legombol a Denuvo, a kínai WeGame platform esetében pedig eladott példányonként 0,4 euró a sarc.

Arról nem esik szó, hogy mi van, ha a játékot közben feltörik, arányosan kell-e fizetni, vagy ennyi a díj, és nincs reklamáció. Ahhoz, hogy a 140 ezer euró visszajöjjön, legalább 4667 példányt el kell adni, ami azért nem megugorhatatlan még egy vegyes fogadtatású játék számára sem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)