Hirdetés

Enyhül a Twitch szigora, ha jogvédett zenékről van szó - fellélegezhetnek a streamerek?

|

A platform megállapodott az amerikai zeneipari szervezettel, elnézőbbek lesznek azokkal a tartalomgyártókkal, akik véletlenül jogdíjas zenéket használnak a streamjeikben.

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben a Twitch. A hot tub és fülnyalogatók streamek rendkívül megosztották a felhasználókat, a tartalomgyártók és a hirdetők is sorra hagyják ott a platformot, Dr Disrespect pereskedik és komoly problémát jelentenek a gyűlölködők is, akik hate raideket indítanak és ezzel toxikussá változtatnak csatornákat.

És akkor nem is említettük még az egyik legnagyobb problémát, a zenehasználat szigorú korlátozását, amely egyrészről a jogtulajdonos szempontjából érthető védelem, egy másik oldalról viszont könnyen akaratlanul is belefuthatnak a streamerek a digitális pofonba. 

Hirdetés

Utóbbiak talán egy kicsit megkönnyebbülhetnek most, ugyanis a Twitch megállapodott az egyik amerikai zeneipari szervezettel, a National Music Publishers' Associationnal (NMPA) a szerzői jog által védett zenék használatával kapcsolatban. Az egyezség célja, hogy produktív partnerségeket alakítsanak ki a platform és a zenei kiadók között megkönnyítve a jövőbeli együttműködéseket, továbbá a streamereknek eljuttatott körlevél alapján - amiről a Kotaku számolt be - ezentúl állítólag rugalmasabb és elnézőbb lesz a platform azokkal a tartalomgyártókkal, akik véletlenül megsértik az érvényben lévő globális jogvédelmi törvényeket, mint amilyen a DCMA is.

A "kifejezetten kirívó zenei visszaéléseket" leszámítva a legtöbb esetben az érintettek először lehetőséget kapnak majd a javításra és a Twitch figyelmeztet a tartalom eltávolítása előtt, de hogy a gyakorlatban ez hogy működik és mekkora előrelépés lesz az eddigiekhez képest, az még kérdéses. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)