Hirdetés

Könnyebb lesz a fejlesztőknek beépíteni a cross-platform játék lehetőségét

|

Az Epic szeretné, ha mindenki platformtól függetlenül játszhatna mindenki mással, ezért jövőre ingyenesen elérhetővé teszi saját megoldását.

Hirdetés

Egyelőre egyetlen olyan játék létezik, amit egymással és egymás ellen játszhatnak a PC-sek, a Mac-esek, a PlayStation 4-esek, az Xbox One-osok, a switchesek és a mobilosok egyaránt, bármilyen kombinációban: ez a Fortnite.

Hirdetés

Az Epic már régen megoldotta a teljes cross-platform játékot, csak a Sony jóváhagyása kellett hozzá. Szeptember óta tesztelik a Fortnite-tal, és remélhetőleg hamarosan más játékokra is ki fogják terjeszteni.

Közben a fejlesztőcsapat bejelentette, hogy fokozatosan, ingyenesen teszi majd elérhetővé az eszközöket, amiket bármely más fejlesztő könnyedén használhat játékában a platformok közti határok eltörlésére. Nem számít a motor, nem kötelező Unreal Engine-t használni. 

Egy C fejlesztői készletet fognak kiadni, melyet 2019 során fokozatosan bővítenek különböző funkciókkal, hogy a kommunikáció, a partik létrehozása, a felhőbe mentés és az achievementek is működjenek. A pontos roadmap itt található.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)