Hirdetés

Epic Games Store - nekimegy a Steamnek a Fortnite fejlesztője

|

Az Epic is saját digitális áruházat indít, ami már csak azért is vonzó lehet, mert sokkal kevesebbet vesz el a fejlesztőktől, mint a Valve boltja.

Hirdetés

Az Epicnek most egy jó darabig nem lesz pénzügyi gondja, bátran vághat bele új projektekbe. 

Hirdetés

Hamarosan elstartol az Epic Games Store, ami eleinte PC-s és Mac-es játékokat fog felvonultatni, de később androidos és egyéb címekkel is bővülhet. A cég csak 12%-ot kér minden eladott játék árából, szemben a Steam 30%-ával, ráadásul ha egy játék Unreal Engine 4-et használ, a motor 5%-os licencdíját is elengedik. Ha megvásárolunk egy játékot, automatikusan feliratkozunk az azzal kapcsolatos hírekre és újdonságokra, akár e-mailt is kaphatunk a fejlesztőktől. Az Epic szeretné megkönnyíteni a tartalomgyártókkal való kapcsolatfelvételt és együttműködést, akik egy a fejlesztők által meghatározott százaléknak megfelelő összeget kaphatnak minden, az ő ajánlásuknak köszönhetően végbement vásárlás után. Nem lesz saját másolásvédelem (mint a Steamnél), viszont nem is követelik meg a DRM-mentességet (mint a GOG-nál).

Az ötlet alapvetően szuper, de csak hónapok múlva derül ki, hogy sikerül-e felvenni a versenyt a Steammel. Legrosszabb esetben is lesz egy újabb felület, ahol figyelmet kaphatnak a feltörekvő játékok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)