Hirdetés

Epic Games Store - olcsóbbak lesznek a játékok, ha a fejlesztők is akarják

|

Tim Sweeney magabiztosan állítja, hogy idővel a fejlesztők engednek az árból, így, hogy eleve több pénz marad náluk.

Hirdetés

Az Epic Games Store többek között annak is köszönheti az exkluzívok sokaságát, hogy csak 12 százalékot kérnek a játékok eladásaiból keletkező bevételből. Ettől függetlenül a játékok árai (melyeket egyébként a fejlesztők állítanak be) egyelőre semmivel sem lettek alacsonyabbak, a Metro Exodus esetében is csak az észak-amerikai játékosok jártak egy kicsit jobban.

Hirdetés

Az Epic társalapítója és jelenlegi elnöke, Tim Sweeney szerint ez nem sokáig fog így maradni. Ő bízik abban, hogy az alacsonyabb jutalék a vásárlókra is kihatással lesz, és idővel látni fogjuk, ahogy a 60 eurós ár náluk lejjebb kúszik majd.

"Ez a fajta gazdasági versengés nagyon egészséges, és az egész ipart jobb hellyé teszi majd, fejlesztők  és vásárlók számára egyaránt."

Ugyan a játékrajongók nem kifejezetten örülnek jelenleg annak, ahogy az Epic felmarkolja a jobbnál jobb új címeket, azért kevesen lennének idegesek, ha az árak lejjebb mennének. Meglátjuk, mit hoz a jövő - a 60 euró már sok-sok éve elfogadott sztenderd az iparban, és sokan küszködnek azzal, hogy ennyiből visszatermeljék a fejlesztési költségeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)