Hirdetés

Epic Games Store - kellenek az exkluzívok, hogy változás legyen az iparban

|

Sweeney szerint az Epic boltja csak így lehet méltó konkurenciája a Steamnek, és csak így sarkallhatja azt fejlődésre.

Hirdetés

Soha nem jó, ha valaki egyeduralkodóvá válik, mert hajlamos belekényelmesedni a helyzetbe, megáll a fejlődésben, vagy ahogy a Valve boltja esetében láttuk, nem érzi a kényszert, hogy szűrje az elérhetővé tett tartalmakat, inkább hagyja, hogy mindent ellepjen a posvány. A verseny mindig felrázza kicsit a szereplőket, egész egyszerűen jót tesz az iparnak. Ezt pedig nem (csak) mi állítjuk, hanem az Epic feje is.

Hirdetés

Az, hogy az Epic beszállt a harcba, mindenképp jó, de a módszerekkel nem ért egyet mindenki. Valószínűleg senki nem bánja, hogy több pénz jut el a fejlesztőkhöz, viszont azt, hogy a játékok ideiglenesen csak az Epic platformján keresztül vásárolhatók meg, nem fogadta mindenki heves tapssal és ujjongással.

Tim Sweeney, a cég vezetője játékosoknak válaszolva elmondta, hogy nincs olyan funkció, ami átcsábíthatná a játékosokat egyik bolttól a másikhoz, ezt több más bolt példája bizonyította (neveket nem említett, csak azt, hogy a kiadók saját boltjai, mint az Origin, a Uplay és a Battle.net, külön kezelendők). Szerinte sokkal többet számít, hogy milyen tartalmak érhetők el, ezért a változás eléréséhez szükséges, hogy legyenek olyan játékok, amik csak egy helyen találhatók meg.

Hozzátette: azzal is elégedett lenne, ha a konkurens felek változtatnának a feltételeiken, mert ha kevesebbet kérnének (a Steam ugye az eladásokból 30%-ot csíp le, az Epic 12%-ot), több pénz jutna fejlesztésre és csökkenhetnének a kiadások, jól járnának a fejlesztők, akik most alig látnak valamit a bevételekből.

Ti mennyire érzitek problémásnak, hogy egyes játékok csak az Epic boltjában találhatók meg? Ha funkcióit tekintve felzárkózna a Steamhez, szívesebben használnátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)