Hirdetés

Az Epic egyszer majd leáll az exkluzívokkal

|

Most még szükség van rá a bolt népszerűvé tételéhez, de eljön majd az idő, amikor nem fog kelleni.

Hirdetés

85 millió felhasználóval büszkélkedhet az Epic Games Store. Ezt nagy részben a Fortnite-nak köszönhetően sikerült elérni, de az ingyen osztogatott játékok és az exkluzívok is segíthettek.

Hirdetés

Az Epic nem kis összeget fizet a fejlesztőknek és kiadóknak (azon túl, hogy a bevételből többet hagy meg nekik), hogy játékaikat - saját boltjaikat leszámítva - kizárólag az Epic Games Store-on keresztül tegyék elérhetővé legalább egy éven át. Steve Allison, a boltért felelős vezető a GDC 2019 során elmondta, hogy nem szeretnék ezt örökké csinálni, de egy darabig még igen, hogy fenntartsák a játékosok érdeklődését, tereljék őket a platform felé. Idővel menni fog ez magától, és akkor vagy egyáltalán nem lesznek exkluzívok, vagy csak nagyon kevés. Szóba került a Metro Exodus esete is, mely sokáig elérhető volt Steamen, aztán a megjelenéshez viszonylag közel bejelentették, hogy az Epic Games Store-ba költözik. Az ilyen hirtelen változásokat Allison elmondása szerint szeretnék elkerülni a jövőben. A játék azért így is jól fogyott PC-n.

Sok játékos nem örül, hogy a platformháború kezdetét vette, de a verseny sok pozitív hatással járhat. Lehet, hogy a Steam is jobbá válik majd. Ezt meglátjuk még,

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)