Hirdetés

Az Epic fizeti vissza a pénzt, ha valaki mégsem kér az oda költöző Kickstarteres játékokból

|

Ezzel a játékosok és a fejlesztők válláról is komoly terhet vesznek le.

Hirdetés

A Shenmue III-ra a rajongók dobták össze a pénz a Kickstarteren, és az eredeti tervek szerint Steamen jelent volna meg a játék PC-s változata, de a készítők közben átvándoroltak az Epic Games boltjához. Nem csoda, hogy sokan felháborodtak, de az Epic Games abszolút megértő, és egy bátor húzással állnak a fejlesztők mögé.

Hirdetés

Az Epic vezetője, Tim Sweeney Twitteren jelentette be, hogy a jövőben ha egy közösségi kalapozással elkészült játék Epic-exkluzív lesz, de eredetileg más PC-s platformra jelent volna meg, akkor vagy megpróbálnak megegyezni a másik boltot üzemeltető kollégákkal, vagy finanszírozni fogják a pénzvisszafizetés költségeit. Ez utóbbi megoldás egyébként jól jöhet a fejlesztőknek, hiszen így nem a saját pénzüket kell költeniük, ugyanakkor nem biztos, hogy a rajongók maradéktalanul elégedettek lesznek. Továbbra is sok olyan játékos van, aki még csak az Epic Games Store közelébe sem akar menni, így ez a lehetőség rajtuk nem igazán fog segíteni.

Mindenesetre elég korrekt lépés ez az Epic Gamestől, és könnyen lehet, hogy a jövőben még több közösségi finanszírozású játék kap helyet a boltjukban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)