Hirdetés

Az Epic Games Store miatt veszünk kevesebb PC-s játékot

|

Olyasmi történt a játékiparban, amire évek óta nem volt példa, csökkent a digitálisan értékesített PC-s játékok forgalma.

Hirdetés

Míg a mobiljátékok piacán a távol-keleti országok számítanak a legnagyobb tényezőnek, addig a konzolos és PC-s játékok forgalmából az észak-amerikai régió részesedése a legjelentősebb. Emiatt is bír óriási jelentőséggel, hogy a térségbeli eladásokat monitorozó NPD Group szakértője szokatlan anomáliára bukkant a 2019-es adatok elemzése közben.

Hirdetés

Hosszú évek óta először fordult elő, hogy csökkent a PC-s digitális játékvásárlás iránti kedv. Mindezt úgy sikerült összehozni, hogy közben két százalékponttal növekedett a forgalom, ha egyetlen platformot sem hagyunk ki a számításból. (Mellesleg a dobozos konzolos címeké is zuhant, de az egy ettől független trendbe illeszkedik.) Matt Piscatella, a fent nevezett cég munkatársa nem rejtette véka alá, hogy melyik játékipari szereplő tevékenysége okolható a visszaesés miatt. A bűnös a saját befektetőinek jókora hasznot hozó Epic Games Store, melynek megjelenése a korábbinál is nagyobb mértékben fragmentálta a piacot. Úgy tűnik, kivételesen nem érvényesült az aranyszabály, miszerint a versenyből biztosan profitálnak a fogyasztók.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy sokan döntöttek az Epic Games Store bojkottja mellett, elhalasztva a vásárlásukat egy későbbi időpontra, amikor már máshol is hozzáférhetővé válik a kiszemelt játék.

Ti vásároltatok már az Epic Games Store-ban, vagy terveztek hasonlót a jövőben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)