Hirdetés

Az Epic Games felvásárolta a God of War és a Hellbalde arcanimációiért felelős stúdiót

|

A Cubic Motion kifejezetten arra specializálódott, hogy minél élethűbb mimika kerüljön egy-egy videojáték karakter arcára, erre a technológiára pedig szüksége lehet az Epicnek az Unreal Engine-hez.

Hirdetés

A Hellblade: Senua's Sacrifice és a 2018-as God of War nemcsak abban hasonlítanak, hogy mindkettő a skandináv mitológia díszletei között játszódik, hanem a tekintetben is, hogy elképesztően részletes arcanimációkat láthattunk bennük. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen mindkettőben a Cubic Motion ültette át a mocap színészek mimikáját a játékba, munkájukra pedig most az Epic Games vetett szemet.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy ezt az animációs stúdiót nézte ki magának az Unreal Engine-t is gyártó cég, hiszen a Cubic Motion egy olyan technológiát fejlesztett ki, melynek köszönhetően még élethűbben és természetesebben hatnak a videojátékos karakterek arckifejezései. Erről bárki meggyőződhet, aki akár csak egy jelenetet megnéz a God of Warból, aminél lenyűgözőbb mimikát talán sehol sem láthattunk. 

"Az arcanimáció, ami felfedi a az emberi arc kifejezéseinek legkisebb nüanszait is, létfontosságú ahhoz, hogy átkelhessünk egy eddig ismeretlen területen a játékfejlesztésben."

- nyilatkozta az Epic egyik képviselője. Pontosan ezért van szüksége egy ilyen csapatra a cégnek;  szeretnék, ha a szakértelmükkel olyan eszközöket adhatnának az Unreal Engine-t használó fejlesztők kezébe, amikkel még hitelesebb animációkra lesznek képesek alkotásaikban. 

Emellett biztosították a Cubic Motion tagjait, hogy mindenki folytathatja a már megkezdett munkáit, valamint a csapat befejezheti azokat a projekteket, amelyekre partnereiktől megbízást kaptak. Egy magasabb szintű mimika egészen biztosan sokat hozzáad majd a videojátékok befogadhatóságához, tehát mi csak üdvözölni tudjuk a folyamatot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)